En helt vanlig dag med AkallaKärran och nya Kista Torn

torsdag 27 september 2012 kl 20:04

Tidigare var det någon som twittrade frågan om huruvida första spadtaget av Kista Torn var en nyhet eller en ickenyhet. Själv tänkte jag spontant att det nog inte är så intressant men nu sitter jag ju ändå här och skriver om det!

Idag behövde nämligen AkallaKärran hasa sig upp till Akalla för lite livsförbättrande åtgärder och på väg dit vred vi nästan huvudena av oss när vi såg en pytteliten avspärrad parkeringsplats med uppställt partytält – vaktat av två herrar på styltor klädda i röd frack och hög hatt. DET är inte en syn man ser varje dag. Då var det inte läge att dra fram kameran men när vi lämnat AkallaKärran i Akalla passerade vi parkeringsplatsen igen, inte bara en utan två gånger – och då var rivningen av festen redan igång. Kan inte ha varit en lång fest och rivningen tog minst 2½ timmar räknat på de två tillfällen.

(Det är lite svårt att ta in att den lilla parkeringsplatsen inom ett par år ska husera två höööga höghus.)

… 2½ timmar senare…

Men viktigast av allt; AkallaKärran mår bra!
Och det är alltid sjukt trevligt att promenera runt i Kista-Husby-Akalla-området.

KistaKategori: Kista

En kommentar till “En helt vanlig dag med AkallaKärran och nya Kista Torn”

  1. Staffan:

    Men, det är bra att dom äntligen har börjat bygga nu efter år av väntan. Tyvärr så blev det inte av att satsa på en bostad där långt uppe bland molnen. Nöjer mig med att jag ser Kista galleria och tunnelbanan. Och hör tunnelbanetågens dunk över rälsskarven på väg mot Husby.

Kommentera