Kista har blivit lite lite gråare

måndag 1 oktober 2012 kl 10:11

Idag vaknar vi upp till en lite gråare Kista. Kan verka stora ord att använda men igår var sista dagen som Kafé Shai hade öppet.

Jag tillhör inte de mest frekventa gästerna men jag lärde snabbt känna Fadi och Nancy när de för några år sedan tog över lokalen och har varit där tillräckligt ofta för att kafet ska kännas som en viktig del av ”mitt” Kista. Det var en tröst att veta att det fanns ett trevligt ställe som höll öppet längre än nio på kvällen; Genom åren har jag hängt där med gamla KistaGänget både dagar och kvällar, jag har planerat jobb och samarbeten, haft innerliga samtal med nära vänner och även svängt förbi för lite sen mat framåt halv elva på kvällen efter sena jobbpass.

I flera KistaSamtal under åren har jag tagit upp Shai som ett bra exempel på en mötesplats där både unga och gamla kan mötas och som får kvarteren att leva lite längre på kvällarna. Oavsett dag i veckan har uteserveringen varit fullsatt fram till midnatt, både av KistaBor och utomsocknes, och mig veterligen finns det inget liknande ställe i vår stadsdel (rätta mig gärna!).

Jag vet inte av vilken anledning som Kista Galleria, enligt Nancy, valde att inte förlänga avtalet med Shai men jag vet att det gör Kista lite tråkigare och jag hoppas att Fadi och Nancy hittar en ny lokal inte allt för långt bort från oss.

Tack för den här tiden, Shai!

Taggar:
KistaKategori: Kista, Saker att göra & se

3 kommentarer till “Kista har blivit lite lite gråare”

  1. Rasmus:

    Kan dom inte ta över lokalen där Nordea låg förut, vid torget. Den har stått tom länge och flyttar dom in där kan torget nog kännas lite roligare än det gör idag.

  2. Peter:

    Varje gång jag passerade förbi såg jag bara en plats där unga människor locks in i ett drogmissbruk. Lukten spred sig också in i trapphuset.

  3. Soren:

    Jag vet inte hur man lyckas likna vattenpipa med drogmissbruk. Långsökt liknelse.

Kommentera