Torgparkering på Jan Stenbecks Torg del 2

måndag 22 augusti 2011 kl 10:04

På temat ”förhindra parkering” så har man nu ställt ut hinder längst med Jan Stenbecks Torg och flyttat på ett gäng blomkrukor.
(Se tidigare inlägg)
Parkering
Tänker spontant att bilarna nog stod bättre på den tidigare platsen. Fast nu när busshållplatsen är flyttad så används ju gatan knappt ändå och bussarna slipper köra slalom mellan de parkerade bilarna.

KistaKategori: Bil & parkering, Kista

3 kommentarer till “Torgparkering på Jan Stenbecks Torg del 2”

 1. Aleks:

  Själv brukar jag ogilla dessa ”kravall-staket” så jag skulle hellre plantera en polis där som skulle kunna dra in ett antal tusenlappar om dagen i form av bötfällda bilister. Nyligen gick jag förbi en bilist (söm höll på att bli bötfälld) som på frågan om körkort svarade att han inte hade nåt…

  Det finns ett garage som rymmer alla handlare och för dom som ”skulle bara” finns det väl tillfälliga plaster runtomkring.

  Det vore synd att sabba marken på torget för att man är lat.

 2. nisse:

  Det är en bussfil, så det är förbjudet att köra där, ännu mer att parkera i bussfilen.
  Stockholms stad, trafikkontoret har hand om torget. Har mejlat dem lite om hur bilisterna beter sig. Dom har lagt ner stora summor pengar på torget.
  Vore fint att torget får vara torg och inte parkeringsplats. Har någon enstaka gång sett Securitas ”lappa” bilar på förmidagarna. De verkar hålla sig undan då det är som värst. Eftermiddagar mellan 16:00-19:00 samt helger. Tror dom vill slippa alla jobbiga konfrontationer. Polisen kunde vara där. 1000:- i böter samt prick i registret.

 3. Gustav Svärd:

  När det gäller så uppenbara felparkeringar (på en bussgata och således KAN inte en bil ta sig dit lagligt) så anser jag det inte bara borde vara P-bot och prick utan även en kallalse att hämta bilen från en depå utanför Södertälje (dit bilen fraktats direkt och ägaren får stå för kostnaden).

  Torget har deisgnats utan tanke på hur människor faktiskt agerar. Otillräcklig kant mot bussgatan. Bussgatan i sig för dåligt markerad. Övergångsställen dåligt markerade och felplacerade. Mycket ”det här blir snyggt”-tänk, för lite ”vad funkar”-tänk.

Kommentera