KistaTidningarna blir bara fler och fler…

torsdag 14 april 2011 kl 8:50

I somras gjorde jag ju en KistaTidning-inventering och fick ihop fem olika tidningar som alla på ett eller annat sätt skriver om Kista och det som händer här. Då glömde jag inkludera Ärvingenytt i listan (eftersom jag aldrig får den) och under hösten seglade det dessutom upp en sjunde kandidat; Vår Linje.

Den sistnämnda har nu mognat till sig lite under nya namnet Norra Sidan. Jag har fått de tre första numrena och ett fjärde är visst på gång idag. Tumme upp för att fler vågar utmana den negativa bild som Mitti Kista alltid blir så kritiserad för samt för den ickeexisterande bild som i stort gäller för alla storstadstidningar. Jag har alltid trott på lokalengagemang och att jobba med närproducerad information.

Norra SidanNorra Sidan försöker enligt egen utsago inte bara lyfta fram problem utan även diskutera lösningar, samtidigt som jag känner en väldigt positiv anda i majoriteten av deras texter som långt ifrån bara handlar om problem.

Dock undrar jag; Hur är det med distributionen? Norra Sidan får jag än så länge med post i frankerat kuvert, kul för mig men kan orimligen gälla alla som bor här. På tok för dyrt. Kista Magasin jag kanske bara varannan gång, men Mitti tickar däremot troget in i postfacket varje vecka. Låt gå för att Mitti har funnits längre och hunnit arbeta upp en rutin, men jag hoppas att våra nya uppstickare fixar till sin distribution, för som jag nämnde i mitt inlägg i somras; Tillsammans bildar alla tidningarna en rätt kul och spännande blir om alla oss som på olika sätt hänger här i området.

Pst, Biblioteket: Kan ni inte ordna en hylla med bara KistaTidningar och även få företagsområden att ge er exemplar från sina små interna publikationer. Misstänker att det finns en massa tidskrifter på kontorssidan.

KistaKategori: Artiklar & notiser, Kista

5 kommentarer till “KistaTidningarna blir bara fler och fler…”

  1. Mikael Vannestam:

    Jo, det ska biblioteket absolut göra, det är min åsikt!

  2. Anna Eleonor:

    Roligt med tips. Jag skickar dem vidare till några som bor i Kista. jag följer denna blogg för att få lite tips om vad som händer där.

  3. Jörgen Andersson:

    Kul att du är igång igen med inlägg! Tack för en bra och intressant sida. Hälsningar från Ribegatan

  4. KistaChic:

    Jörgen: Tack tack! Min inspiration kommer och går, men jag verkar ha tinat upp lite nu med våren.

  5. omfg:

    Gratistidningarna i Kista är ju som att se/läsa efterlyst, en klart kontrast till gratistidningarna jag hade när jag bodde i Älvsjö.
    Allt de skriver om är kriminalitet och negativa saker, inte konstigt att området för dåligt rykte.

    Var bor redaktionen på dessa tidningar egentligen ??

    Mvh,
    Kistabo

Kommentera