Öppen fråga till Atrium Ljungberg ang. garaget

tisdag 15 december 2009 kl 12:57

Hej

Tack för nästa års parkeringstillstånd och tumme upp för att ni äntligen byter ut koden (första gången det hänt sedan jag flyttade hit).

Många fler än jag har uppenbarligen haft problem med inbrott i bilen och det är bra att ni uppmärksammar det genom tips och råd om vad man bör tänka på (fast jag har inbrott trots att jag inte lämnar värdesaker i bilen, ÄrvingeTjuvarna är inte så kinkiga).

Men jag undrar om en av punkterna;
”Släpp aldrig in någon bil efter dig när du kör in i garaget.”

Hur då?
Enda sättet att förhindra det skulle vara att stå kvar med bilen direkt innanför porten tills porten har stängts. Men golvet där är viktkänsligt vilket gör att porten står öppen så länge jag står kvar med bilen. Så jag måste åka längre in för att porten ska stängas och då finns det massor av plats för nästa bil att också köra in.

På utvägen är det däremot lättare att stå kvar i backen medan porten stängs (för flera gånger har någon annan kört in efter att jag har kört ut).

… och så saknar jag en punkt liknande:
”Använd och öppna inte stora porten om du inte själv sitter i en bil.”
De allra flesta jag ser, av oss som bor här iaf, öppnar stora porten när de går in (utan bil alltså) istället för lilla passagedörren som är precis bredvid.

Annars önskar jag mig mer öppna fönster i ett framtida nytt garage (som jag misstänker kommer i samband med att tvärbanan ska dras förbi här utanför).

Allt gott till alla utom ÄrvingeTjuvarna
Hälsningar
KistaChic

KistaKategori: Bil & parkering, Kista, Ärvinge

5 kommentarer till “Öppen fråga till Atrium Ljungberg ang. garaget”

 1. Atrium Ljungberg/Ärvinge:

  Hej KistaChick,

  Informationen/råden som vi bifogade till det nya parkeringstillståndet var för att få alla uppmärksamma i garaget. Vi, Atrium Ljungberg och Ni hyresgäster måste tillsammans ta i tu med problemet i garaget. Bytet av koden är steg på vägen.

  Tack för ditt tips, vi hoppas att alla följer dina goda råd.

  Med vänlig hälsning

  Atrium Ljungberg

 2. KistaChic:

  Tack för svar, AJ.
  Ju fler som har öppna ögon där, desto mindre chans för ÄrvingeTjuvarna att göra inbrott. Det är nog enda lösningen då någon passar på att hänga med när man själv kör in i garaget.

 3. Andras:

  Hej KistaChick!

  Jag har nygligen köpt en bil och har ställt mig i kö för garageplats. Har du någon tips på vart man kan hyra parkeringsplats tills man får tag i en garageplats?

  Att betala 5-15kr i timmen fram tills dess är ju ingen alternativ..

  Tack i förhand!
  / András

 4. KistaChic:

  Bor du här i Ärvinge?
  När jag letade parkeringsplats för fem år sedan fanns det lediga platser i företagsområdet, men det kändes lite långt bort för mig och nu kan det finnas risk att de parkeringsområdena är borta och ersatta med nya bostäder/kontorshus.

  och så sökte jag här också…
  http://www.stockholm-parkering.se

 5. Svennis:

  Vän av ordning undrar vad som ska göras om jag upptäcker någon obehörig i garaget. Be vederbörande åka ut ur garaget, ringa polisen, fotografera, anmäla regnr till Ljungberg eller? Det är bra med att många är uppmärksamma, men sen då?

  Gott KistaSlut till alla
  Svennis

Kommentera