Vår nya matgranne är en kejsare

måndag 9 februari 2009 kl 22:50

Det finns två typer av restauranger som man kan hitta överallt; pizzerior och asiater. Nu när restaurang Kejsaren har öppnat vid Ärvinge Torg i 11:ans Bistros gamla lokaler kan man kalla Ärvinges restaurangutbud för ”komplett” och Mat från Kejsarenför första gången sedan jag flyttade in finns det tre restauranger att välja på även på kvällstid.

Ikväll har jag ätit resterna från gårdagens middag som hämtades hem från just Kejsaren; maten var god, servicen trevlig och snabb och det var mer än nog mat i lådorna för att vi skulle bli både mätta och ha lite kvar till ikväll. Men priset ligger i överkant för att vara hämtmat; Den billigaste huvudrätten gick på 98 kr men de allra flesta rätterna kostade runt 120-130 kr.

Jag ska absolut tillbaka för att testa deras sushi men om de ska överleva på kvällsöppet blir de nog tvungna att sänka priserna något.

KistaKategori: Kista, Mat i olika former, Ärvinge

10 kommentarer till “Vår nya matgranne är en kejsare”

  1. Aleks:

    När vi var i USA 2007 så brukade vi handla hämtmat på en kinakrog.
    Portionen var i princip för två (med svenska mått mätt) och priset var 6$.
    Som bekant så ligger jänkarna löner inte alls under svenska så jag undrade alltid vad det är som kostar så mycket mer här.

    Sen kom jag på…skatterna! :(

  2. linnea:

    chinesefopoooood<3

  3. Tomas G:

    Har hjälpt restaurangen att komma igång och nu när både kortterminal och alkoholtillstånd kommit på plats så är nästa bit att ta fram en avhämtningsmeny med priser runt 85.-..

  4. Zark:

    85:- är detsamma som de flesta tar i gallerian på food-courten. Om dom kommer ner till ”pizza-pris” så skulle det kanske vara intressant att ta en promenad till Ärvinge.

  5. Uffe:

    Igår måndag em var det fullt pådrag runt rest kejsaren. 4 polis-mc och några bilar samt Säpo fyllde Ärvinge torg. Nån Asiatisk höjdare var på (hemligt) besök på kejsaren. Statsbesök som åt sen lunch kanske? Nån som vet?

  6. KistaChic:

    Har fått mer info om polispådragen:
    I måndags var det Pekings borgmästare som fick finmat på Kejsaen! =)

    Och senare i veckan var visst även Kinas kulturminister på besök i Ärvinge. Värsta liksom.

  7. Uffe:

    Aha, det var förklaringen. Jag hörde att Huawei (Ericssons Kistabaserade Kinesiska konkurrent) endast äter på två kinakrogar i stan. Kejsaren samt ett ställe inne i city. Märkligt…så bra är inte Kejsarens lunchmeny.

  8. Uffe:

    Ärvinges största mysterie just nu är; hur kommer det sig att en buss Asiater stannar varje dag för att äta på Kejsaren? Bussarna verkar vara registrerade i Baltikum och dyker upp på em. Nån som vet nåt?

  9. KistaChic:

    Uffe: De har tydligen avtal med ambassaden. Eller åtminstone någon resebyrå. Och gissningsvis gäller något liknande även för ett bussbolag med baltiska bussar. ;)
    Full fart har det blivit iaf.

  10. dedman:

    Det står att dom ska öppet alla dagar men dom har ju stängt söndagar ju

Kommentera