Vårhimmel över Kista

fredag 4 maj 2007 kl 13:07

KistaKategori: Artiklar & notiser, Kista, Kista Galleria, Saker att göra & se, Väder & vind

5 kommentarer till “Vårhimmel över Kista”

 1. Rudolf:

  Snygg bild som ”lyfter”.

  Fast visst skulle man nog vilja ta ett litet snack med arkitekten, hur i allsin dar kunde han rita in den fula grå betongbunkern på taket till Science Tower ?

  En snygg restaurang med panoramautsikt skulle sitta fint längst upp.

  Utanpåliggande hissar med mycket glas skulle lyfta upp gästerna.

  Borde bli en av Stockholms mest besökta restauranger.

  Men det kanske inte är försent att komma med förslaget ?

 2. Hull:

  Rudolf // Nja, jag vet inte om jag håller med dig om att betongklossen på toppen är av ondo. Den kontrasterar snyggt mot husets i övrigt blanka fasad. Dessutom är den förskjuten i linje mot husets sidor, vilket ger ytterligare kontrastverkan.

  Det är just det faktum att den stör som gör helheten vacker…

  Däremot håller jag med om att det borde finnas restaurant längs upp…

 3. Igelbäcken:

  Var det inte så att huset skulle bli högre men att man inte byggde alla våningsplan och därav klossen?
  Tror det också var planerat en restaurang men att man sen inte fick något tillstånd till det från brandskyddsmyndigheten.
  Någon som planerat taskigt.

 4. Dr. Blau:

  Visst var det så att tornet var planerat högre än det blev.
  Dessutom var det också så att villkoret för att få bygga tornet var att översta våningen skulle vara tillgänglig för allmänheten, med t.ex. en restaurang.
  Men ack, hissarna var inte dimensionerade för att frakta bort en hel restaurang med folk vid eventuell brand/olycka så brandskyddsmyndigheten sa som sagt nej.

  Och då kan man ju om man är konspiratoriskt lagd tänka sig att man tänkt ”Jaha, vi måste lova restaurang för att få bygga – men ojsan, hissarna blev visst inte så bra så vi måste ha kontor högst upp också…”

  Eller nåt… :)

 5. Gustav:

  Varifrån kommer dessa rykten om att KST skulle blivit högre? Jag har följt det sen starten och även sett altenativa planer (HELT andra förslag), men inte var det snack om högre (för den här designen). Det e SöderTorn (aka Haglunds Stubbe) som skulle va dubbelt så hög men småstads-romantikerna slog bakut…

  Den grå betongbunkarn är full med hissmaskineri och utrusting för antennerna, så behövs ju. Fast färgen e trist – varför inte en neonskylt på den?

  Tornets tak är öppet för allmänheten. Ibland. 15min per person, i grupper. Totalt misslyckat. Sorgligt att dom kommer unden med det.
  Lär heller inte bli bättre i de andra höghusen som planers i industiområdet…

Kommentera