Rånförsöken tar visst aldrig slut

måndag 7 maj 2007 kl 22:29

Jag har suttit här och spanat på helikopern utanför ett tag och grubblat på vad som kan ha hänt denna gång.

Oj, hoppsan. ”Rånförsök och misstänkt bomb” (DN). Det blev alltså fjärde gången gillt (?) för det stackars växlingskontoret… rånförsök och dessutom en misstänkt bomb vid Kista polisstation.

Vad var det jag sa sist egentligen? Jo, butikerna lär sig – rånare gör det inte. Kom igen nu, fjärde gången och inte pengar denna gång heller?!

Läs mer hos Svd eller Expressen.

Andra bloggar om: , ,
KistaKategori: Artiklar & notiser, Kista, Kista Galleria

6 kommentarer till “Rånförsöken tar visst aldrig slut”

 1. Oscar J:

  Jag vet inte om det är något att fästa någon vikt vid, men taxichauffören vi kom hem med vid tiotiden sade att det hade kört runt polisbilar i Kista hela dagen och att vi skulle få läsa i tidningen nästa dag vad som hänt. Förmodligen var polisen ute i annat ärende under dagen, men man kan ju undra om de visste att något skulle hända? Nä, troligen inte.

 2. Kerstin Kalteneckar:

  Ja, det är mycket irriterande! Helikoptern hovrade länge och väl på låg höjd över hustaken och då förstod jag att det hänt något otrevilt igen. Hoppas de får fast skurkarna. Det var ju tur att de inte fick med sig något byte och framför allt att ingen kom till skada. Nästa gång går det kanske inte lika bra!

 3. Annelie:

  Ulrika By har skrivit ett inlägg om Kista på sin DN-blogg, just med tanke på vad som har hänt.

  Hoppas vi slipper helikoptrar över hustaken i framtiden, i alla fall om de letar efter rånare!

 4. KistaChic:

  Tack för tips. Här är länk till Ulrikas blogginlägg:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2672&PERMALINK=647744

  Jag vet inte om jag kan hålla med om ”inte gått en vecka utan…”

 5. Rudolf:

  Det är klart att ett centrum som har två miljarder i årsomsättning lockar till sig en och annan skurk.

  Skurkarnas smartness är nog begränsad, men även dom inser väl till slut
  att bytet blivit för litet och risken är för stor.

  Verkar mest som amatörer på steroider.

 6. sigge:

  mitt i. Jag blev rånad av en liga som går runt på krogarna i Stockholm och väljer ut offer. Denna liga består av löst sammansatta medlemmar från våra getton. Ca 6-8 st. . Dessa personer dricker inte men går troligen på nåt annat som kräver pengar. Vakterna och personalen och ägarna till krogarna vet vilka de är men kan inte ingripa. Även gäster som inte spenderar en krona har som bekant rätt att sitta i krogen. Jag blev av med halsband, mobiltelefon, plånbok och alla mina nycklar. Värdet av grejerna beräknar jag till över trettio tusen kronor. För kräken nån tusenlapp. En del täcker försäkringen men värdeminskningen och många timmars arbete samt ångesten betalas av offret. ”mig”. Om personalen avhyser dessa pesoner blir dom polisamälda för diskriminerng. Om en svensk uppträder så här blir han häktad, var finns logiken. Mvh. Sigvald Dalaholm ”betalande kroggäst”

Kommentera