”Blå linjen är jättelugn, vi lovar”

fredag 8 december 2006 kl 17:28

Härom veckan åkte jag och TenstaChic hem rätt sent en kväll och hade sällskap av en vän som skulle låna gästsäng eftersom h*n bor för långt utanför stan för att kunna ta sig hem kommunalt.

Vår vän hade en del fördomar och oro om blåa linjen och att det alltid är stök och bråk. Neeeej, då. Blåa linjen är alltid jättelugn, sa vi båda i kör.

Väl på vagnen tog det inte mer än två minuter förrän två grupper med män i ~30-årsåldern började tjafsa, knuffa och utmana varandra. Och det var inga fina ord de utbytte direkt. (Favoritcitat: Jag ska killa dig.) Nu blev det aldrig mer än just tjafs och knuffar, främst tack vare en i gänget som lugnade ner dem och hindrade det från att bli värre, men nog var det ett bråk som större delen av vagnen märkte av.

Typiskt!
Det är för övrigt första och hittills enda gången som både jag och TenstaChic råkat ut för något liknande.

KistaKategori: Blåa Linjen

3 kommentarer till “”Blå linjen är jättelugn, vi lovar””

  1. Torvald:

    Samma här! Åker blåa linjen sent nästan varje kväll sedan i mars och jag har aldrig sett något liknande. Typiskt att det händer när en fördomsfull icke-blå åker :)

  2. Hull:

    Jag har inte heller sett något bråk. Däremot händer det att det befinner sig narkotikapåverkade människor i vagnarna. Det är inget vidare (dock inte utmärkande för just blåa linjen).

  3. Annelie:

    Jag har aldrig heller råkat ut för något sådant. Däremot börjar det organiserade tiggeriet att bli alltför vanligt. Samma människa kan komma fram om man åker flera gånger samma dag.

Kommentera