Kista Galleria kostar pengar… eller att parkera i alla fall

söndag 3 december 2006 kl 22:43

Trafikbom i Kista Gallerias parkering
Och så sveper man förbi Kista Galleria på väg hem för att bara springa in och komplementhandla. Väl framme vid den lilla biljettautomaten på väg in i garaget sitter en ny lapp upptejpad mitt på bommen.
Va? Ingen mer gratisparkering?! Här har man varit bortskämd med två timmars gratisparkering och nu kostar det plötsligt fem kronor per påbörjad halvtimme.

Och en sån här lång kö har jag aldrig behöva stå i tidigare för att ”betala” för min parkering. En femma eller två extra gör hela proceduren betydligt långsammare.

Jag vet i alla fall en KistaChic som från och med nu inte kommer svepa förbi med bilen lika lätt när jag är på väg hem. Fem kronor är normalt inte värt det, då tar jag det heller ”en annan dag” – och inte hittade jag det som jag behövde idag heller.

Uppdatering 4 dec: Och jag har ju helt glömt! Även nere i Ärvinge har avgifterna på besöksparkeringen höjts, från 2 kr/timme på helgerna till 5 kr/timme.

Andra bloggar om: , ,
KistaKategori: Bil & parkering, Kista, Kista Galleria, Shopping

17 kommentarer till “Kista Galleria kostar pengar… eller att parkera i alla fall”

  1. Staffan:

    Nu är väl en femma inte mycket att gnöla över för den som handlar för åtskilliga sådana i närmsta affär…. Kan det vara för sådana här små förtretligheter som gjorde att jag med glädje gjorde mig av med bilen.

    Men den här 5-kronan kan ju minska antalet bilburna på besök. Eller är det tvärtom. Gallerian vill öka omsättningen av bilburna besökare medhjälp av denna lilla slant.

  2. KistaChic:

    Nej, en femma är inte så mycket att gnöla över. =) Men nog kommer den att hindra spontanstopp, och dessutom är det sällan man klarar sig på mindre än 30 minuter.

    Kan inte tänka mig att de vill ha färre bilburna – då handlar det ju mindre eftersom det är jobbigt att bära massor av shoppingkassar på lokaltrafiken.

  3. Anders:

    Jag skulle nog inte låta mig stoppas av en sådan oansenlig summa om jag funderade på att åka dit. Men däremot så skulle nog tanken på att hålla på och strula med betalning kunna få mig att avstå.

  4. petra:

    jag vill ABSOLUT höra hur historien fortlöper!!!
    KRAM

  5. cjl:

    Använd kort istället så slipper du krånglet vid automaterna.

  6. nappenapalm:

    Hur sniken kan en Galleria vara för att få lite mer pengar när det är julhandel.
    Igår var jag och min bil i Gallerian och jag lyckades höra rösten som brukade informera om stölder istället hade blivit en kvinnoröst som pratade om 5 kr. Jag anade då ugglor i garaget och kollade att det var nya regler. Däremot var det många många andra som inte fattade budskapet. Jag betalade mina 15 kr när jag skulle åka men då det var en halvtimmes kö att komma ut hade jag påbörjat ytterligare en påbörjad halvtimme och skulle varit tvungen att betala ytterligare en femma. Vakterna hade fattat detta så jag blev utsläppt.
    Dock var det säkert många som blev avgasförgiftade i väntan på att komma ur garaget.
    Det är skandal att gallerian inte har informerat om detta på ett bättre sätt. De borde haft personal vid ingångarna som meddelade bilisterna om de nya reglerna.
    Själv kommer jag att hålla mig undan från Kista Galleria och stanna till på andra köpcentran när jag är ute och åker

  7. Ninnibeth:

    Igen?
    Men nu får dom väl bestämma sig!
    Först skulle man betala, se’n behövde man inte betala, så för ett år se’n (?) slapp man, men nu ska pluskan fram igen?
    Jo, det blir som du säger; betydligt färre spontanbesök till Kista nu…

  8. Aleks:

    Jag håller med.
    Ett mycket DÅLIGT beslut!

    Fy för ledningen. :(

    Jag kommer faktiskt att skicka dom ett surt mejl!

  9. KistaChic:

    cjl: Jo, men då gäller det ju att man är förberedd och har betalkortet framme redan när man åker in i garaget. Så var inte fallet igår. ;)

  10. Johan:

    Det är väl det som delvis är tanken, att de som ”sveper förbi” på väg hem skall tänka en eller två gånger och kanske lämnar bilen hemma vilket lämnar plats för de som verkligen behöver parkera?

  11. Hull:

    Bra av Kista Galleria. Färre borde ta bilen i onödan.

  12. Kungen:

    Mycket dåligt för anställda som måste stå 10 timmar varje dag 100kr. Dock så är det bättre med färre bilar och vi står i skuld till Naturen så det är nog bäst att redan börja betala för det vi gjort . Ur Miljösynpunkt bör färre människor använda bilen till Kista Galleria och eftersom snåla människor oftast har gammla bilar så slipper vi massa onödiga avgaser. Och betala med kort om ni ska betala så att vi slipper dessa onödiga värdetransporter och strul med kontanter i Gallerian.

  13. Tomas A:

    Om folk som INTE ska handla parkerade på andra ställen så att det bara var gallerians kunder som fick parkera gratis så vore det väl inga problem?
    Det kan man ju lösa med att man får tillbaka sin femma mot uppvisande av parkeringsbiljetten när man betalar sina varor. Men det är ju inte gratis för gallerian att hålla parkeringen öppen heller. Och varför ska de betala för att folk ska parkera gratis hos dem opch sedan gå upp till kontor i tornet eller handla på Smuts-Öppet? Den kostnaden får ju vi andra – vi som inte parkerar utan går til exempel – betala eftersom det läggs på priserna. Ser inga som helst orättvisor i att bilister och inte fotgängare betalar kostnaderna för bilismen.

    Nä, en avgift som dras av i kassan vore väl rätt rimlig?

  14. b:

    jag håller med och har länge varit upprörd över att kista g vill ha betalt för toalettbesök – och nu också parkeringen.
    mer eller mindre varje dag blir jag förundrad över 5, 10 och 15-kronorsmarkeringar på mitt kontoutdrag.

    nej, i kista g kan man ännu inte registrera kortet på vägen in – däremot kan man betala med det på vägen ut.
    mycket smidigare.

  15. Abbe D:

    Fruktansvärd.
    Den ska ändras genast.
    Man måste känna sig trgg någontans.

  16. Från tonårspunk till mammasunk » Var ska jag handla?:

    [...] det ju rätt troligt att jag kommer att handla där, antingen i affär eller på cafe/restaurang, varför ska jag då betala för att få parkera i deras garage? De borde ju istället uppmuntra mig att komma dit och [...]

  17. Bengt-Åke:

    Jag såg detta och det handlar faktiskt inte om 5 spänn, utan jag tänkte möta vänner när jag fyller år här, se på bio och äta något lätt. Vilket gör att denna femma för mig blir ca. 1200: – i parkerings avgift.

Kommentera