Högerregel i Kista

söndag 25 mars 2012 kl 15:09

Förstå frustrationen och irritationen som måste fått någon att ställa ut denna skylt vid sydöstra utfarten från Kista.

Men det är klart att det märks när man går från att ha varit ett av kontorsområdets ödsliga hörn till att ha blivit en högtrafikerad utfart – och plötsligt får svårt att köra ut från jobbkvarteret.

KistaKategori: Bil & parkering, Kista

7 kommentarer till “Högerregel i Kista”

 1. Staffan:

  Undras om det finns ett beslut i staden om vad som är huvudled. Och så missades det skyltning?

 2. robert:

  om man kollar på gatan som går in mot höger finns det sådana där markeringar i form av vita trianglar som brukar betyda ”lämna företräde”.
  dubbla budskap !

 3. KistaChic:

  Fast de markeringarna är fyrkantiga = cykelöverfart.
  Finns inga skyltar som säger något om huvudled eller väjningsplikt. Tror nog mkt väl att högerregel gäller men att det rent praktiskt borde vara huvudled och väjningsplikt.

  Försökte förresten släppa in en bil idag som kom från just höger – men den bilen stod snällt och väntade på en lucka istället.

 4. robert:

  Jag var förbi där idag och visst är det fyrkanter. Jag ber om ursäkt. Men vad betyder dom? Cyckelöverfart kanske… men om jag kom med bilen där från höger skulle jag nog inte dra rakt ut och hoppas på nån högerregel.
  Jag försökte få klarhet genom en kvarts googling men resultatet var tunt.

 5. Magnus:

  Har tidigare jobbat i Kista ind område, men fick färska upp minnet via Google maps :) Men visst, Torshamnsgatan är ingen huvudled (eller så har nån roat sig med att plocka ner alla skyltar), vissa sidogator har ”lämna företräde” trianglar målade i asfalten, men merparten har det inte. Vilket väl inte är förvånande, industri områden brukar väl inte ha någon direkt huvudled, inte små ind områden åtminstone. Tror trafikkontoret missat det faktum att Kista inte bara vuxit de senaste åren utan nu också fått ett helt annat trafikflöde.
  Kommer dock ihåg från min tid i området att de som kom från sidogator faktiskt lämnade företräde för de som körde på Torshamnsgatan, det var dock tiden innan både Kista mässa och ny utfart fanns, så trafiken såg rätt annorlunda ut :)

 6. Kenneth:

  Passerar man en gång- och/eller cykelbana så gäller utfartsregeln.

 7. KistaChic:

  Nu har vi med hjälp av Grönlingens Trafikskola rett ut om högerregeln gäller eller ej.
  http://www.kistachic.se/2012/05/01/gronlingen-reder-ut-hogerregeln/

Kommentera