Välkommen snön

måndag 21 november 2005 kl 9:07

Så plötsligt kom snön.
Och när jag sakta cyklade hem i lördags natt kändes det varmare än när jag cyklade iväg tidigare på eftermiddagen. Att cykeldäcken inte är helt fullpumpade har plötsligt blivit en fördel, för än har vi inte gett upp att tillsammans rulla mellan t-bana och hem.

Fascinerad insåg jag två på natten att det inte bara hade hunnit snöa medan jag varit borta – någon hade dessutom hunnit sanda i området! En lördag kväll!
Och igår var de fram och skottade också.

Jag är hela tiden på väg att säga ”den första snön”, men min första vecka i Kista i vintras var ju också den absolut snöigaste veckan förra vintern. Men det är en annan slags snö nu, ett annat slags mörker utanför. Det doftar vinter, julvinter. Och det är helt ok. Efter nyår är något helt annat.

Trots att det kändes som om det var vindstilla i lördags natt så inbillar jag mig att jag hörde tornet tjuta, men det var svårt att avgöra vad ljudet kom ifrån och om det verkligen var ett ”torntjut” eller om det kom från annat håll i kvarteret.

KistaKategori: Hem & bostad, Väder & vind

2 kommentarer till “Välkommen snön”

  1. Ingelöf:

    Hmm, jag vill också minnas att jag har hört nåt dovt tjutande i helgen.. Men jag tänkte också att det kan ju inte vara tornet eftersom det inte blåser.. Vilket mysterium!

  2. Rulle:

    Dom där gröna grejerna man slänger sopor i brukar tjuta på nätterna.

Kommentera