September is the Chic

onsdag 21 april 2010 kl 23:11

Järvaandan har funnits i kanske snart ett år. Jag har hört talas om dem flera gånger men inte riktigt begripit vad de gör. Numera vet jag att Järvaandan är ”ett nätverk av goda krafter inom Järva-området med målet att skapa ökad trivsel och trygghet”.

I förra veckan hade Järvaandan stormöte i Tensta och både medlemmar och inbjudna gäster fick berätta om vad de har på gång i området.
Möte med Järvaandan
Och förutom ett par avbrott för musik med Adam Tensta (på extremt dålig musikanläggning) samt ett dansuppträdande så blev vi matade med information från alla möjliga organisationer och jag kunde snabbt konstatera att september är en JärvaMånad, tre lite större grejer sker bara i september.

Kolla här:
Tensta marknad – september 2010
Kistaloppet – 18 september 2010
GATE-månad på DAC (finns inte så mycket info online, men det kommer nog senare när DAC blivit mer officiellt) – september 2010

Men även under resten av året händer det grejer bland annat Midsommar Latino, Husbyfestivalen och Kista Världsmusikfestival. Det pratades även om mopedinventering, sommarlovsbroschyr för ungdomar och annat smått och gott som pågår i området.

Kebab i TenstaEfter mötet testade jag och min vapenbroder en av Tenstas kebabhak innan jag missade bussen hem och fick väntar i 30 minuter på nästa KistaBuss. Vårkvällarna är inte varma men det var god stämning i busskuren bland oss som väntade.

KistaKategori: Järvafältet, Kista, Saker att göra & se, Utanför Kista

2 kommentarer till “September is the Chic”

  1. Majsan:

    Kul att se att du tar upp Kista världsmusikfestival. Som jag förstått saken är det ett evenemang som främst pågår i Kulturhuset, dvs i city. Med undantag för några skolkonserter, som främst riktar sig mot skolans folk, dvs elever och lärare. Rätta mig om jag har fel.

  2. KistaChic:

    Världsmusikfestivalen har de tre senaste åren tyvärr inte varit särskilt närvarande i Kista, som du skriver – mest ett par skolkonserter samt någon konsert i kyrkans Krypta och på Kulturhuset. Vad jag förstått har detta haft på ekonomiska orsaker. Men till hösten vill arrangörerna ”ta festivalen tillbaka till där den hör hemma”, d.v.s. Kista. Jag håller tummarna för att det blir så också.

Kommentera