Självhjälp på Coop

lördag 18 oktober 2008 kl 10:57

När Zark tidigare i veckan mejlade mig om de nya självscanningskassorna på Coop trodde jag att det var den typen som vi sett tidigare, med en liten scanningsapparat som man bär med sig runt i butiken. Men det var ju en helt annan variant som jag tidigare bara har sett och provat i London.
Ny kassa hos Coop
KistaChic shoppar helt självPersonalen på Coop var som ivriga myror med att visa och hjälpa kunder hur de nya kassorna; det var full fart runt mig och ljudnivån därefter.

Om du råkar trycka på hjälpknappen när du börja självscanningen så talar kassan, med hög och tydlig röst, om för dig hur du ska göra (”lägg varan i påsen”) för att scanna in (”Plipp”), väga och söka efter samt betala dina varor.

Enda nackdelen med det här nya systemet är ju att kassören nu inte får chansen att hjälpa oss att packa våra påsar. Men det kan vi nog leva med, det är ju alltid roligt att leka med ny teknik.

Andra bloggar om: , , ,
KistaKategori: Kista, Kista Galleria, Mat i olika former, Shopping

4 kommentarer till “Självhjälp på Coop”

  1. Aleks:

    Jag undrar om det blir ”billigare” precis som folk säger att det har blivit på IKEA eller Coop Forum. :)

    Sen undrar jag om det verklilgen lönar sig. Jag kan tänka mig att svinn är större än summan dom tjänar på mindre personal.

    Folk är som folk är…

  2. Igelbäcken:

    Svinn.
    Kan inte tänka mig att det har varit svårt att stjäla förut. Tror inte att folk är mer oärliga med detta system.

    Folk är som folk är… vill man stjäla så har man gjort det förut också.

    Kan tänka mig att när detta system är inkört om några år så kanske man istället kan tjäna pengar på att ha en mindre personalstyrka.

  3. Zark:

    Jag tror inte det blir mer svinn pga dom här kassorna. Vill man smussla undan något borde det vara mycket lättare om man står inne bland hyllorna i affären.

    Slår man in en billigare vara när man köper frukt eller grönsaker som skall vägas skulle man visserligen kunna fuska, men det finns kanske något som skyddar mot sådant fusk?

    Det som kan strula är när varorna inte finns med i systemet, vilket jag fick uppleva igår då en förpackning inte gick att scanna. Nu var det inget större problem igår eftersom det fanns gott om personal som assisterade genom att hämta en liknande förpackning.

  4. Staffan:

    Jag tycker det är bra att man prövar självbetjäning här i Kista. Det är inte ofta jag behöver en kundvagn när jag handlat på nya konsum. Sen finns ju alternativet att köpa på nätet och få hemsänt storköpen i stället för att trängas på stormarknaderna. Ska testa det kommande jul.

Kommentera