Medan regnet faller

tisdag 5 augusti 2008 kl 0:14

Medan regnet vräkte ner över Kista cyklade jag hem från tunnelbanan längst med Danmarksgatan. Precis vid busstationen Ärvingevägen blev jag omkörd av en bil som drog upp en sån där klassisk vattenvåg från vägen rakt mot mig. Tur att busskuren stod där den stod och tog emot vattnet så att jag, som cyklade bakom den, inte blev helt genomdränkt även om jag var allt annat än torr när jag väl kom hem.

Andra bloggar om: ,
KistaKategori: Bil & parkering, Kista, Ärvinge

4 kommentarer till “Medan regnet faller”

  1. Staffan:

    Vilken tur du hade!

    Sjön på Ärvingegången återuppstod även denna gång. Dagvattenbrunnen eller dagvattenledningen ned till den stora dagvattentunneln är väl igenkorkad.
    Så nu har jag anmält det till staden igen. Dom rensade brunnen för en dryg månad sedan. Utan resultat eftersom dom säkert bara rensade silen då.
    Men vi slipper vatten från passerande bilar.

  2. Gustav Svärd:

    Ett annat kul ställe när det regnar är Kistagången brevid Ärvingsskolans skolgård (f.d. gula grusplanen). Brunnen där är det något ordentligt fel med, så den klara i princip inte att svälja ens 1mm regn. Pölen täcker ofta HELA gångens bredd + lite till (och är lång & djup nog att det inte går att ta ett/ett par långa kliv).

  3. Gustav Svärd:

    Vi pratar om samma pöl :)

    Ärvingegången är väl dock den som går från Husby ner mot Ärvinge via Kista Torg?

  4. Staffan:

    Javisst är det Kistagången!
    Och insjön uppstår varje gång det regnar uppåt 5 mm. Och då det regnat 150 mm i augusti så förstår vi att sjön legat på plats ett antal dagar. Idag är det den 22:a.
    Månne en matematiker eller statistiker kan göra en kommentar kring uppkomsten av en eller flera pölar på denna plats?

Kommentera