En dag att bli kär på

onsdag 25 april 2007 kl 18:39

Jag vandrar hem genom Ärvinge och känner hur allt och alla på kort tid har blommat till liv. På takaltaner sitter folk ute i solen och umgås och vid Ärvingevägen blommar det så att dofterna nästan slår mig medvetslös. Men redan i morse fick jag känslan av att området hade vaknat till liv. Kanske var det vädret, kanske bara våren som faktiskt hittat hit på riktigt.

Ute på Ärvingefältet just nu spelas det fotboll och flygs med små modellflygplan. Ett gäng ungdomar grillar mat på en engångsgrill. I mitt kvarter sitter en kille och spelar gitarr på balkongen och hela nio ungar (samt ett par föräldrar) springer runt och leker med varandra.

Det här är en dag att bli kär på, och i. Hela Ärvinge blommar.

Andra bloggar om: , ,
KistaKategori: Hem & bostad, Järvafältet, Kista, Saker att göra & se, Ärvinge

4 kommentarer till “En dag att bli kär på”

  1. Cissi:

    Det låter helt sagolikt! =) Här på västra sidan visar sig även Hässelby från sin allra bästa sida. Kom precis hem från joggingturen, och fick bevittna årets vackraste solnedgång vid Mälaren.

  2. Oscar J:

    Cissis kommentar poängterar det enda som Kista/Ärvinge verkligen saknar: ett ordentligt vatten. Den lilla Igelbäcken räknas inte. Ska vi hämta spadar och börja utöka den lilla pölen bredvid den runda fotbollsplanen i Ärvingeparken?

  3. KistaChic:

    Oscar J: Vi har fått en ny pöl att leka vid! Kanske inte något som kan kallas ett ordentligt vatten, men ändå. Kommer ett inlägg om det vilken dag som helst.

  4. Oscar J:

    KistaChic: Det tog en stund innan jag insåg det, men du syftar förstås på myggodlingen. Jag har inte varit framme och tittat på den än, men det ska bli spännande att se hur många miljoner surrande sällskapsdjur som kommer att födas där. Det är hur som hest trevligt att man satsar på miljön i området. Men som sagt, det är inte riktigt vad jag tänkte på.

Kommentera