”Nyheter” från Kista

fredag 2 februari 2007 kl 10:18

Är man ett roligare/bättre/mer intressant företag om man bor i Kista? I förra veckan fick jag ett pressmeddelande som handlade om att ett företag flyttar från en liten förort i Norrbotten till skyskrapan i Kista. Det är jättekul att det går så bra för företag att de kan expandera och flytta till större lokaler – men det vinklades mer som om Kista var nyheten istället för expanditionen och flytten.

Samma sak har jag sett flera gånger i medierna under senaste året. Det är vanliga kontorsflyttar, expanditioner eller mer avancerade satsningar.
Se några exempel här, här, här, här eller här.

Och i onsdags hade Dagens Industri ett reportage i sin pappersutgåva om Kista: ”Kista lyfter till nya höjder”. Det handlade om expansionsplanerna (vi ska bli fler som både bor och jobbar där), om att allt fler kontorslokaler får hyresgäster och lite korta citat från företag och personer som har kontor där, vad de gör och vad de tycker om det. Idel positiva ord! Och det stod även att Kista ”idag rankas som Europas tredje mest betydelsefulla it-kluster”.
Tyvärr hittar jag inte reportaget på DI:s webbplats.

Det är kallt utomhus, men Kista verkar hetare än på länge.

KistaKategori: Artiklar & notiser, Kista

En kommentar till “”Nyheter” från Kista”

  1. Rudolf:

    Jag tror att vi skall vara glad över ”kontorsflyttarna”.

    Sverige är ett mycket litet land, hela vår befolkhning utgör inte ens en storstad i
    Kina, Indien, Brasilien, USA, eller Tyskland och Frankrike.

    Kista är en liten del av Sverige – vi behöver framgångar, även små, – för att bröd på bordet få.

Kommentera