Järvafältet runt med SL

torsdag 19 oktober 2006 kl 23:55

KistaKärran har antingen drabbats av höstförkylning eller gått i total strejk. Ut och köra med mig vill han i alla fall inte. Därför blev det ikväll kollektivtrafiken som tog mig till och från Tensta. Först buss 514 som snirklade sig söderut via Kymlingelänken in till Rinkeby och därefter Tensta Centrum, där jag hoppade av. Efter några timmars fika och pyssel fullbordades järvacirkeln med buss 517 som körde norra turen hemåt via Akalla och Husby innan vi kom fram till slutstationen Kista Centrum, där jag hoppade av.

Även om det fortfarande går betydligt snabbare att ta sig till Tensta med KistaKärran så var det glädjande smidigt med kollektivtrafik mellan Kista och Tensta. Jag brukar inte uppleva Stockholms tvärförbindelser som särskilt bra, men i det här fallet gör jag tummen upp – speciellt eftersom det finns flera olika turer och vägar att välja mellan.

KistaKategori: Bil & parkering, Järvafältet, Kista, Utanför Kista

6 kommentarer till “Järvafältet runt med SL”

  1. ulen:

    Det allra bästa sättet att ta sig runt på Järvafältet är självklart med….cykel!
    10 min till Tensta i den fart du vill, när du vill och nästan gratis. Utmärkta cykelvägar därute och motion på köpet :^D

  2. Monika:

    Nja … vet inte riktigt om jag håller med om de fina förbindelserna. När man som jag har barnvagn med är det lätt att ruttna på alla som har barnvagnen med för att bära matkassar. Som det är nu får det bara vara 3 vagnar per buss och när man stått och väntat i regnet med en ledsen unge i vagnen och bussen äntligen kommer blir man mer än trött och besviken av att upptäcka att de 3 platserna är upptagna av vagnar med mat och inte barn .. hur kul är det att vänta i 20 min på nästa buss ?
    trots allt är det faktiskt bra att det finns tvärförbindelse och ibland har man ju faktiskt turen att komma med :)

  3. Hull:

    Det är inte särskilt långt att gå heller.

  4. KistaChic:

    Cykel testade jag tidigare i somras. Fungerade fint, bra cykelvägar nästan hela sträckan. Men igår var det för mycket packning för både cykel och promenad. Och lite för mörkt och blött också.

    Fast Ulen, om jag får välja fart själv kan du väl inte garantera tiden på tio minuter?

  5. ulen:

    Nej det är sant. Fart och tid hänger ju ihop. Fast mörker & blöta går at bota med lyse & kläder :^)

  6. Annelie:

    Jag som åker från Tensta till Kista ibland tycker det känns omständigt att åka fram och tillbaka genom Rinkeby.

    I framtiden är det ju tänkt att Kista ska bli en ny knutpunkt i Stockholm, då borde kommunikationerna förbättras för alla som reser mellan olika förorter.

Kommentera