Ombyggnation har inletts

torsdag 12 oktober 2006 kl 0:43

Nu är det dags, även om jag noterade det redan i februari så hade jag helt glömt det nu när hela spärrområdet på Kista station plötsligt är i oordning.

Skarpögde Hull påpekade imorse att de kommer att jobba under väldigt lång tid – slutdatum november 2007 är mer än ett år bort…

Där det imorse stod ett hus med spärrlucka står det nu ikväll bara en liten pall. Spärren har flyttats in mitt i vänthallen istället.

Främsta förändringen enligt lappen ovan är att uppgången kommer att kompletteras med en till rulltrappa, ändå kunde jag inte låta bli att le åt den något felplacerade skylten som meddelar att ”vi reparerar rulltrappan” eftersom varken lappen eller det avspärrade området är vid just rulltrappen.

Då halva området som sagt är avspärrat kommer det att bli trångt att ta sig fram spärrarna framöver, men så här på kvällstid är det nästan lättare att bara swooscha förbi. Inte verkar det heller sitta någon spärrvakt på plats, var så god att passera.

KistaKategori: Blåa Linjen, Kista

5 kommentarer till “Ombyggnation har inletts”

  1. Moody:

    …men varför finns det fler vakter än vanligt vid spärrarna?
    De senaste 3 morgnarna har det stått två så där lite lagom uttråkade vakter vid ingången till t-banan (på kista torg sidan).
    Förväntar dom sig upplopp då förvirrade passagerare inte längre får nöjet att visa upp sina biljetter?

  2. Staffan:

    Jag har ännu inte kollat om det är upploppsstämning när morgonrusningen är. Det kändes lite trångt i kväll när jag kom hem. Vi var inte många vid 20 tiden. Är det bara två små utsläpp och gången framför biljettkuren? För du kan ju inte gå ut genom de två vändkorsen!

    Men jag återkommer med rapport under tisdagen.

  3. KistaChic:

    Imorse strax före kl 8 var det lugnt stämning även om det var mycket folk som skulle passera ut genom spärrarna, tre utsläpp kunde jag räkna ihop till förutom gången vid biljettkuren. Men några förvirrade stackare fastnade i vändkorsen.

  4. KistaChic:

    Förändring har skett! Nu ikväll kunde man även gå ut genom vändkorsen.

  5. Staffan:

    Det hann bli onsdag innan min rapport. Känns helt ok, nu när vändkorsen fungerar åt båda hållen.
    Förresten går man in eller går man ut när man lämnar T-banan. Känns som sammanhanget styr vårt språk här. För visst kan man säga att man går ut på perrongen när man kommer in i tunnelbanan!?

Kommentera