Högsta huset byggs i Kista

torsdag 7 september 2006 kl 21:51

Notis i dagens pappersmetro (men notisen finns inte alls med på Metro.se – varken i pdf-filen eller som ”vanligt” nyhet):
Nu ska det byggas en till skyskrapa i Kista med minst 30 våningar, med bostäder denna gång. Skyskrapan ska byggas ihop med en utbyggnad av Kista Galleria.

Det ska helst bli högre än Kistas nuvarande landmärke.

Jojo, snart börjar väl skyskraporna att växa som svampar här i Kista… Kan ju bli en lustig syn. Men Kista verkar vara på gång för en ny expansionsfas.

KistaKategori: Artiklar & notiser, Kista

8 kommentarer till “Högsta huset byggs i Kista”

  1. Edvin Alam:

    Så jäkla grymt!
    Det kanske blir Kista före innerstan när jag flyttar tillbaka till Stockholm stad trots allt, dock hoppas jag att man väljer att bygga om vissa utav industriområderna i Kista till moderna bioteknik/kemi samt sjukhus områden (ifall vi avskaffar stopplagen) och studentbostäder.

  2. Rudolf:

    Bostadsrätter på höjden – ursprungligen skulle det ha varit ett hotell på höjden antagligen var det IT-bubblan som gav någon betänketiden.

    Hur var det nu med torn, visst skall det byggas ett torn i anslutning till
    nybyggnationen på tomten för Ericssons nyrivna IC fabrik.

    Kommer ni ihåg jättestadsmodellen som stod utställd inne i Science Tower ? -
    Det fanns ännu fler torn i det modellandskapet.

    Hmm … håller Kista på att förvandlas till en önskedröm för tornugglor.

  3. Annelie:

    Det låter spännande! I samband med bomässan i Tensta gavs det ut en bok som heter ”Tensta utanför mitt fönster”. I den finns en artikel om framtidsvisioner för den s.k. Järvastaden. I samtliga versioner blir Kista den ny stadskärnan, omgivet av ett förtätad bebyggelse i alla grannkommuner/områden. Återstår att se hur mycket som blir verklighet och hur lång tid det tar, men idéerna är intressanta!

  4. Igelbäcken:

    Det ska väll också vara ett högt hus med i området ”Kista Terrass”.
    http://www.kistaterrass.se/
    Möjligtvis detta hus som Rudolf snackar om.

    Måste säga att jag älskar höga hus, så jag är bara positiv till att det kommer fler i Kista!

  5. KistaChic:

    Ja, Kista Terrass har jag skrivit om tidigare.
    http://www.kistachic.se/2006/03/21/terrassen-kanske-bryter-gransen/

  6. Robban:

    NCC har inte lyckats smälla upp ”Residence Tower” trots en urstark marknad för bostadsrätter så nu undrar jag undrar vad som talar för att JM/Borätt ska lyckas med samma planer.

  7. Staffan:

    Högre än 10 våningar verkar vara en alldeles för vågad satsning för svenska byggare och fastighetsägare.
    Nu har jag väntat på ”skyskrapa” nr 2 sedan det första planförslaget med en på vardera sida om Kista centum, som det hette då. Att Kistaterrassen kommer före är bara att lyckönska. Att få bo på en våning +20 ser jag fram emot!

  8. Gustav:

    @Robban – Att NCC intebyggt beror på att företaget som skulle äga bostadsdelen av projektet (för uthyrning som långtids-hotel åt gästande forskare o.dyl. iirc) drog sig ut på ett sent stadium. Varför dom inte hittat nån ny ksulle kunna bero på att luften gick ur ITbranschen i den vevan. Nu när det faktiskt är MER IT-jobb i Kista än under toppen 2000 så situationen e ändrad…

Kommentera