Skön söndag på balkongen – och på andra sidan fältet finns en ”bombman”

söndag 25 juni 2006 kl 14:38

Har suttit på balkongen och njutit av det sköna sommarvädret en stund, samt funderat lite över helikoptern som inte verkar vilja lämna luftområdet.
Här hittar ni information om anledningen:

SvD: Polisinsats mot ”bombman” i Tensta
Expressen: Misstänkt bombman i Tensta
DN: Förhandlingar med misstänkt bombman
Svt.se Misstänkt bombman i Stockholmsförort
Aftonbladet: Misstänkt bombman i Tensta

I aktionen deltar 16 polisfordon i utryckningen och stora avspärrningar har gjorts. Avspärrningarna går från Hjultakorset till Rinkebykorset samt hela Spånga kyrkväg. (svd.se)

Andra bloggar om: ,
KistaKategori: Artiklar & notiser, Kista

16 kommentarer till “Skön söndag på balkongen – och på andra sidan fältet finns en ”bombman””

  1. Rudolf:

    Kista är ett säkert kort för helikopterskådare
    - under alla årstider.

  2. KistaChic:

    Njae, säkert kort skulle jag inte kalla det. Så ofta ser man dem ändå inte…

  3. milimina:

    hmm… jag är en smula benägen att hålla med rudolf faktiskt. med undantag för solna (som har hovrande helikoptrar genom varje match) så har jag aldrig varit med om så mycket som här i kista. men det är ju inget som händer varje vecka direkt ;)

    och apropå bombmannen så undrade vi rätt mycket vad som var på g när vi åkte för att hälsa på guddottern vid lunchtid. när vi fick reda på det kändes det plötsligt som om vi förflyttats till usa eller nån annanstans, inte känns det som sverige iallafall.

  4. Hull:

    Det löste sig ju iaf. Tur det, för jag var framåt 17-tiden sjukt trött på det surrande ljudet av den där helikoptern.

  5. cjl:

    Intressant att du värnar så extremt om området, det är ju trots allt väldigt mycket kriminalitet och bråk häromkring. Fast det kanske är en rosa bubbla kring Ärvinge?

    Helikoptern kan man skåda minst ett par gånger i veckan i Kista, så sällan vill jag inte kalla det.

  6. KistaChic:

    cjl: Allvarligt? Ett par ggr i veckan? Har jag uppenbarligen missat. För jag har bara sett helikopter här tre ggr på 1½ år. Därav min reaktion på ”säkert kort” – jag hör/ser den oftare inne i stan där jag arbetar.

    Jag kan ju bara skriva om det jag själv upplever, och än så länge har jag inte upplevt att det är mer stök och bök här än i andra områden som jag har bott i.

  7. Hull:

    cjl: Åk in till city och bo där så ska du få se att Kista är väldigt lugnt!

    Sluta snacka skit om förorten!

  8. milimina:

    cjl,

    du skojar?! eller så lever väl vi i ärvinge i en rosa bubbla då.

    det var absolut mer bråk, fylla och störningar i solna, råsunda, som anses som ett ”fiiiint” område. men så blir det med några tusen fotbollshuliganer. har aldrig upplevt detsamma här, känner mej aldrig osäker sent på kvällen i ärvinge som jag gjorde i solna.

    och ett par ggr i veckan kan jag inte hålla med om heller, som sagt, prova bo i solna ett år så får du se på ett par ggr i veckan.

  9. cjl:

    Hull: Jag har bott i city i tre år. Den enda fördelen Kista har är närheten till den s.k skogen.. som tyvärr förpestas av en massa kolonilottsägare som inte klarar av att hålla sig hela vägen hem och skiter i skogen istället. F.ö snackar jag inte skit, jag håller mig till verkligheten.

    milimina & hull: Man kan jämföra med vad som helst som är sämre än det man själv håller kärt, bara för att ens egna ska framstå som bättre än alternativet. Visst, Kista är mycket bättre än Somalia (Där Martin Adler blev avrättad för några dagar sedan), men kanske inte lika bra som Djursholm? För min del gör jag ingen skillnad på dessa två förorter, båda har sina fördelar och nackdelar. Bra eller dåligt spelar egentligen ingen roll, det jag ville påskina var att man inte ska vara sig så hemmablind att man inte märker de problem som trots allt finns.

    Till stor del är Kista ok, men det finns väldigt många störmoment med människor som inte kan bete sig som folk. Krossat glas, bilinbrott, misshandel, stölder och personrån.

    Om du milimina känner dig trygg är det ju jättebra, tyvärr så verkar inte mina grannar hålla med då de helst vill bli hämtade av pappa när de kommer med en sen t-bana.

    … och angående vispen. Jag håller rätt bra koll på blåljusverksamheten kring Kista eftersom det är en del av mitt jobb.

  10. cjl:

    Man kan se många luftfarkoster i Kista. I år tycker jag dock att det varit lite färre ballonger än förr. Att ta en sväng på fälten och höra ngn prata ovanför en är lite läskigt, om man nu missat att det flög förbi en ballong.

    Ambulanshelikoptern åker ofta rakt över Kista för att landa på KS. På helgerna flyger väldigt många amatörflygplan från Barkarby flygfält. Flygplan i mindre skala kan ses på RC-flygfältet på söndagar, och sen den berömda polisvispen.

    Jaja. End of discussion :-)

  11. milimina:

    förlåt men jag bara måste skratta jättehögt när jag läser ”håller kärt”, hahahhahaaa!! om jag verkligen, verkligen ville bo här, tror du jag skulle leta hus på landet då? ;) det finns ingen annan som vantrivs så som jag gör i det här betongghettot, men ärvinge är trots allt relativt ok. jag trivdes bättre i solna men jag kan ändå se nackdelarna med det, så kalla mej inte för hemmablind är du snäll.

    jag ville bara belysa att allt inte är dåligt med kista. mycket tycker jag har med oförtjänt rykte att göra – men återigen, du pratar om kista som helhet och jag om _ärvinge_.

  12. KistaChic:

    Jätteintressant med diskussion. Vill bara tilllägga att min idé med bloggen inte är att jämföra och framhäva Kista framför andra områden – bara berätta om det jag ser/hör/tänker. Därav min första reaktion att jag inte ser Kista som ett säkert kort för helikopterspaning.

  13. KistaChic:

    Vilket påminner mig om att det också var länge sedan jag såg RC-helikoptrarna som hade Ärvinge som stamställe förra sommaren…

  14. cjl:

    KistaChic, men det är ju bra iom att de inte får flyga på allmän plats.. jag antar att det är de du menar, som flög på den ”runda fotbollsplanen”. Riktigt RC-folk flyger på en RC-klubb.

    milimina, Ärvinges rosa bubbla rockar med andra ord :-) Vi har också letat hus ett bra tag, och imorgon kväll går flyttlasset till vårt lilla röda hus i skogen :-)

  15. milimina:

    ooh, grattis! önskar jag också höll på med ett flyttlass just nu.. eller nja, för tillfället får graviditeten räcka ;) men det vore skönt att ha hittat sitt hus.

    och ja, den rosa bubblan är grym :D

  16. Rudolf:

    OJ vilket ordförvandlingsnummer:

    ”helikopter” leder till
    ”rosa bubblor” som leder till
    ”röda hus” med
    ”vita knutar” i
    ”gröna skogar”

    På något mystiskt sätt kom graviditet och kriminalitet in i soppan.
    En blåljussakkunnig bidrog till regnbågskänslan.

Kommentera