Kjell är inte prutbar

måndag 12 juni 2006 kl 10:28

Jag var in på Kjell & Company för att lämna tillbaka en vara och säljaren försökte sälja mig en ersättningsvara istället. Kruxet var ju att den var dyrare än den jag hade köpt från början och min följdfråga blev om de var billigast i gallerian. Säljaren blev förstås helt ställd.

Vi började gå genom konkurrenterna; säljaren var helt säker på att de var billigare än Telia, däremot kunde Clas Ohlson vara en farlig konkurrent. Jag fick honom att surfa in på deras webbplats och mycket riktigt var ”Classe” hela tio kronor billigare än ”Kjelle”.

- Ok, men om jag får den för deras pris så köper jag den här hos dig nu.

Maken till förvirring det blev i butiken. Får man göra så? Går det? Kunde han ändra priset i systemet? De andre säljaren tittade helt oförstående på oss och på frågan ”Varför?” svarade jag ”Jag dealar”.
Hur som helst kom de till slut fram till att de inte kunde sänka priset och jag tackade för försöket och gick tomhänt därifrån.

Jag gick inte till ”Classe” heller, det akuta behovet av varan hade redan försvunnit och ingen av butikerna i gallerian är ändå i närheten av att konkurrera med de priser som finns online. Men roligt var det, prutförsök råkar de tydligen inte ut för särskilt ofta.

Andra bloggar om: , ,
KistaKategori: Kista Galleria, Shopping

7 kommentarer till “Kjell är inte prutbar”

 1. Aleks:

  Vad kan det ha varit?
  Nu är jag väldigt nyfiken på varan :)

 2. Hull:

  Jag med. Vad är det för något som helt plötsligt inte behövdes längre?

  Och så är jag rätt säker på att jag såg dig idag.

 3. KistaChic:

  Ni är ju för söta. =) Varför undrar ni vad det var jag försökte pruta på? Trodde att ni skulle reagera mer på _att_ jag försökte pruta.

  Och Hull: Jag tror dig inte, inte förrän du kommer fram och säger hej. Annars är jag alltid osynlig! Alltid!

 4. Hull:

  Nä, pruta är bra. Vi har en tråkig kultur i Sverige när det gäller det. Vad är det som säger att man som konsument strikt ska följa försäljarnas idéer om vad saker ska kosta? Nä, jag tycker du ska fortsätta!

  Om jag säger att du hade en turkos tröja på dig, tror du mig då?

 5. KistaChic:

  Isch, nu måste jag ju tänka. Vad hade jag på mig tidigare idag?
  Hur som helst vidhåller jag vid att ingen av er har sett mig förrän ni har kommit fram och hälsat.

 6. Jonas:

  Hihi. Har börjat samla på alla dessa fall när man försöker få något att hända och möts av beskedet ”Det går inte för systemet”.

  Se http://kornet.nu/blindhona/arkiv/002065.html

 7. KistaChic » Frihet i gallerian:

  [...] i gallerian shoppar folk. Då behöver de inte surfa på internet. (Eller?) [...]

Kommentera