Insamling i Kista

fredag 28 april 2006 kl 11:52

Jag har tidigare gnällt om att jag inte har hittat något ställe i Kista för insamling av kläder. Och i förra veckan funderade jag kring den där säcken med gossedjur som jag har i förrådet. En rätt stor del av den består av små söta gossisar som jag fick i Estland när jag var där på klassresa i mellanstadiet. Tanken slog mig att det vore rätt kul om man kunde skänka dem till Estland igen. Som ett ”tack för lånet”.

Och nu spelar mig ödet rätt i händerna. Kista Ungdomsgård och Ärvingeskolan ska ha insamling av både kläder och grejer om två veckor. Torsdagen 11 maj mellan kl 18 och 21 kan du gå till ungdomsgården vid Kista Torg och lämna in din överblivna grejer. Och allt går till biståndsprojektet Kohila, och Kohila är just en stad i Estland.

Vid insamlingen ordnar vi även en loppisförsäljning för att delfinansiera resan samt visning av film o föredrag från tidigare resor till Kohila.

Jag har försökt hitta mer information om insamlingen på nätet, men hittar bara korta noteringar från tidigare års insamlingar (detta blir 13:e gången insamling görs för Kohila). Någon som kan hjälpa mig?

KistaKategori: Kista

7 kommentarer till “Insamling i Kista”

  1. 27:

    ”tack för lånet”-gesten är fin =)

  2. Karin:

    Hej!

    Här kommer info. om insamlingen. Information kommer nästa vecka på stockholm.se/kista

    13:e insamlingen till byn Kohila

    Ungdomar vid skolor och fritidsgårdar i Stockholm har vid 12 tillfällen samlat in kläder, skor o leksaker till den Estländska byn Kohila, 4 mil söder om huvudstaden Tallin. Fogelströmska gymnasiet, Oxhagsskolan, Husbyskolan, Kista kompetenscenter och fritidsgården Björkan i Bromma har gjort det! Nu är turen – budkavlen – kommen till Kista ungdomsgård och Ärvingeskolan att genomföra biståndsprojektet Kohila!
    I Kohila där 5000 personer bor är fattigdomen hos ca hälften mycket mycket stor. Man lever långt under existensminimum, tex så besökte jag en familj några dagar före jul 2005 och fick se något hemskt o märkligt. Jag har besökt denna familj vid varje resa men denna gång var det en stor förändring. Familjen bestående av en mamma och fyra barn hade sålt alla sina möbler för att få ihop pengar till mat över julen. Allt hade packats i kartonger o säckar. En annan familj bestående av 7 barn och en mamma förklarade för mig att de bara ägde två par skor och därför var det bara två av barnen som gick i skolan den dagen!
    Utöver att försöka samla in ca 15 ton kläder, skor o leksaker kommer ungdomarna i projektet att arbeta med studiebesök, Röda korset mfl, sortera o packa samt lasta in i lastbilar det insamlade. De 11 uttagna ungdomarna från årskurs 7-8 har också tillsammans med föräldrar städat av två områden i Kista som gav oss 4000:-. Dessa pengar delfinansierar resekostnaden. Projektgruppen 11 ungdomar och tre personal kommer nämligen att besöka byn 4-7 juni för att på plats överlämna det insamlade till organisationen som har tillstånd av den Estländska staten att få samla in och lämna ut, Kohila child welfare service. Gruppen kommer också att besöka 5-7 familjer, göra en visit på skolan i byn, besöka barnhemmet där 100 barn bor samt en fritidsgård som är uppbyggd med hjälp från ungdomar i Stockholm vid tidigare resor. Eventuellt så hinner vi också besöka ett barnsjukhus där barnen har två saker gemensamt! De är svårt sjuka och de har inga föräldrar!

    INSAMLINGSKVÄLL 11 MAJ

    Torsdag den 11 maj kl. 18-21 genomför vi en stor insamlingskväll på Kista Ungdomsgård vid Kista torg. Då kan allmänhet, elever, föräldrar, personal, grannar, arbetskamrater, etc lämna in skor, kläder, leksaker o mycket mycket mer. Det mesta går att skänka! När vi gjorde en liknande insamling i Akalla träff maj 2005 kom det på en timme ca 250 personer med sammanlagt 10 ton!!
    Vid insamlingskvällen ordnar vi även en loppisförsäljning för att delfinansiera resan samt visning av film o föredrag från tidigare resor till Kohila.
    Mer INFO kan du få av ungdomsgårdens föreståndare Lennart Engh, tel 076-2924066.

    Exempel på vad du kan samla in:
    Strumpor, kastruller, porslin, leksaker, barnvagnar, t-shirts
    linnen, klänningar, badkläder, sovsäckar, sängkläder, filtar,
    kuddar, hattar, handdukar, gardiner, klockor, radioapp.,
    TV-apparater, smycken, skärp, cyklar, block, kritor, spel,
    pussel, bilderböcker, bollar, telefoner, tavlor, lyktor, värme-
    ljus, schampoo, tvål, dockor, dockkläder, gosedjur mm mm!

  3. KistaChic:

    Hej Karin.

    Precis den texten finns på infobladet som jag har hittat. Tycker dock att avsändaren är väldigt svag då det bara är svart text på vitt papper. Och vem ”jag” är i texten framgår inte alls, ska man gissa på att det är Lennart Engh?

    Just därför efterlyser jag lite mer konkreta avsändare/vidimerare. Typ information hos Stockholm.se/Kista (ser fram emot det!), Kista Ungdomsgård eller Ärvingeskolan.

    På mitt papper finns dessutom texten ”en liten bild på gruppen som besökte Kohila december 2005″ – men ingen bild.

  4. Rudolf:

    Hmmm.
    Ett äkta mål att nå – inkluderar gosedjur.
    OK – hur gör man för att på bästa sätt nå addresatterna ?
    Fundersam Rudolf

  5. KistaChic » Imorgon är det insamlingsdags:

    [...] Nu har det lagts ut information på Stockholm.se/Kista om insamlingen [...]

  6. Karin:

    Jag missade insamligen så var lämnar jag mina kläder nu??

  7. Michaela:

    hejsan, jag har letat efter info om kohilaprojektet ett tag, jag var med till Kohila vintern 2005 med fritidsgården björkan. och nu har jag en stark vilja tt vara med igen, kanske skapa ett samarbete med en annan organisation som clowner utan gränser eller rädda bernen?

    om denna sida kopplar mig direkt till kohilaprojektet eller till Lennart vet jag inte. men finnes kontaktuppgifter så blir jag glad.
    maia till :
    michaela.b@live.se

    good luck!

Kommentera