När blir det för kallt för att cykla?

tisdag 25 oktober 2005 kl 10:44

Det är mycket cykelfunderingar just nu. Som till exempel om hur länge kommer jag kunna cykla till och från t-banan utan att det blir för kallt/snöigt/regnigt/slaskigt. Imorse, medan jag försökte vakna till radions trafikrapport, grubblade jag på om den där halkvarningen ev. även gällde mig som cyklist. Inte har jag bytt till dubbdäck i alla fall.

Det finns flera olika vägar att cykla mellan bostaden och gallerian, men jag tror inte att någon av dem riktigt kommer att skottas, sandas, plogas etc. under vintern. Förmodligen kommer jag säkert att försöka cykla så länge jag kan, vilket blir ungefär tills jag lyckas ramla och slå mig halvt fördärvad. Låt oss hoppas att jag inser mina, och cykelvägarnas, begränsningar innan det händer.

KistaKategori: Kista

2 kommentarer till “När blir det för kallt för att cykla?”

  1. cjl:

    Visst plogas, sandas och saltas våra gångbanor. Men inte när man själv tycker att det behövs utan några dagar senare. Första snön är alltid lika överaskande.. när den kommer börjar förvaltningscheferna fundera om de ska plocka fram nycklarna till spadar och traktorer eller om de ska vänta och se om snön försvinner igen..

    som icke-cyklist går det att ta sig fram, och man kan iaf små-le åt er som försöker cykla i snö/is-modden. ;-)

  2. KistaChic:

    Jo, jag tog mig ju fram hela förra vintern utan större problem, och då gick jag.
    Men ingen av mina cykelvägar är några större vägar så det lär nog bli en hel massa modd att slira runt i – om jag och cykeln nu tänker vara så envisa att vi utmanar ödet.
    Förvaltningsavtalen säger generellt att de inte behöver skotta förrän det ligger fem centimeter snö, det är rätt mycket.

Kommentera