Saffran – Kista Galleria

fredag 11 mars 2005 kl 12:00

Plockade med mig mat från restaurang Saffran i gallerians FoodCourt häromdagen.

Kyckling med berbiska bär. Ingen aning om vad det var för bär, men gott vad det. Bären påminde lite om lingon till karaktär. Hade kunnat vara lite såsigare, tillsammans med ris blev det totalt ett rätt torrt intryck.

Betyg: 4/5

KistaKategori: Mat i olika former

12 kommentarer till “Saffran – Kista Galleria”

  1. Iraniern:

    Det är så vi äter det i Iran. Här i Sverige måste ju varenda maträtt ha nån sås till, men persisk mat kan vara lite torrare. Vanligtvis häller man på kycklingspadet eller så äter man yoghurt till – dock är det inte så jättevanligt för den maträtt du åt.

  2. iranian.se:

    Bären heter berberis. Den här maträtten plus Ghorme Sabzi är mest populära hos svenskar när de äter på persiska restauranger.

    Mvh

  3. eva:

    hej! ser fram emot att komma och äta ! jag är svensk älskar persisk mat! har varit i Iran 6 gånger senast i januari men längtar redan tillbaka! blir så trött på alla svenskar som tror att det är farligt att åka till iran! jag älskar iran! människorna är underbara dom kan inte rå för att regimen är som den är!

  4. eva:

    det persiska köket borde få mer reklam älskar gorma zabsi fezen jong ja all persisk mat är väldigt god !

  5. eva:

    hej! någon som har varit och ätit persisk mat nyligen? kanske någon iranier gå gärna in och snacka lite ! har någon ätit Galie mahi?den maträtten kommer från södra iran mycket god! Ja säj något som inte är gott! allt är gott i det persiska köket! väntar på något in lägg shod hafes

  6. Tony:

    Ghorme Sabzi är klart den godaste persiska maträtten, äter det ca 2-3ggr i veckan på saffran i Kista Gallerian, bästa jag ätit förutom hemlagad Ghorme Sabzi.

  7. Eva Andersson:

    Hej! Jag undrar vilka grönsaker som finns i Ghorme Sabzi om man vill köpa färska och tillaga den rätten?

  8. Eva Andersson:

    Jag har en fråga till.. Vet att ni använder även torkade grönsaker i riset och undrar i så fall om det är exakt samma ingridienser?

  9. Mostafa:

    E. Andersson,
    det kallas ”örter” och är en blandning av persilja, mynta, bockhornsklöver, spenat, koriander, gräslök och (körvel) och absolut inga ”grönsaker”!

    Bryna hackade löken lagom mycket i olja först, blanda i fin-hackade vitlök under tiden (får inte stekas mer än en minut), vitlöken får absolut inte överstekas!
    Blanda i hackade, färska örter och låt det brynas, använd mera olivolja under tiden, det får inte bli för torrt!

    Resten of ingredienser;
    Blötlägg ”kidney beans”, svenska ”röda bönor” (inte riktigt samma sak dock) kvällen innan, torkade lime eller varför inte färska om du inte lyckas få tag på torkade, Iranska ”haft-advie” en blandning av sju-kryddor, curry (mängd efter behag, dock får ej ta över smaken) och lite salt.

    Kött;
    Får vara lamm eller kalvfilé och för våra kära veganer inga kött alls!
    Köttet skärs i helst fyrkantiga (små) bitar, brynas separat!

    Stick håll i torkade limefrukten och lägg allt i en större kokkärl och häll över lagom mycket vatten i små mängder, låt det puttra under ett par timmar……..glöm ej ”LÅG värme”…….!

    Kan ätas med ris eller varför inte bara färsk pita bröd, yamiiii yammm

    LYCKA TILL

  10. orang:

    Eva jag rekomnderar efter rätten bastani akbar mashdi och falodeh shirazi

    fråga effter Darband märke va got är det ,
    lycka till

  11. Stocken:

    Gift dig med en Iransk kvinna, så kan du äta Iransk mat varje dag.

  12. siros:

    Då måste lära dig att laga mat själv efter ett tag

Kommentera