KistaArkiv för ‘Shopping’

KistaChic loggar ut

lördag 14 februari 2015

Idag firar vi en tioårig kärlekshistoria; idag är det tio år sedan jag fick nycklar till KistaLyan och blev KistaBo. Det tog inte många dagar från att jag flyttade in till att KistaChic föddes som idé och tog sitt första ord ut på Internet. Hon kom att bli min fönster ut till detta nya område som jag aldrig tidigare rört mig i och både en spegling av och orsak till allt det jag fått chans att uppleva genom åren.

Mycket har hänt på dessa tio år, både i Kista och i mitt eget liv. Åren har inkluderat allt från bränder och dramatik till konserter, dansupplevelser, spännande möten, nya vänner och goda skratt. Jag är så tacksamhet för att jag hamnade i Kista av alla ställen den där vintern för tio år sedan, jag stortrivs i denna myllrande del av Stockholm, älskar det hem som jag kallar för KistaLyan och ser fram emot att fortsätta följa de förändringar som pågår.

Det känns också lämpligt att så här på tioårsdagen stänga den elektroniska porten och meddela att KistaChic har gjort sin sista post online. Tio år online är inte fy skam och det är dags att pensionera sig.

Som brukligt är finns det förstås en massa människor som jag vill tacka för dessa tio år! Även om det blir svårt att summera så gör jag ett försök.

Åke – för att du bjöd in mig i bibliotekets värld och både visade och gjorde mig delaktig i delar av det som nu flera år senare skulle komma att bli det nya Kista Bibliotek. Tack för att du har gjort Kista så roligt men också för att du kommit att bli en mycket nära vän.

Rostam och Tomaj – för att ni trodde på mig, bjöd in mig till Kista Världsmusikfestival och på så sätt också lät mig bidra till Kistas kulturliv.

Niclas som tidigare jobbade på Kista Science Center – för att du tog kontakt och vågade hitta på nya möten och samarbeten i Kista tillsammans med mig och Åke.

Peter W på Atrium Ljungberg – för att du ständigt är så positiv till alla idéer som finns och utvecklas i Kista – och konstant väljer att stödja dem.

Ulrika på kulturförvaltningen – för alla skratt och roliga barnkonserter.

Leo – för att du brinner för området och för att du här på bloggen delade med dig av ett par egna reflektioner från Kista med omnejd.

Naser på Kista Möbler/Bazar – för att du alltid har en dörr öppen och välkomnar både mig och mina vänner in till det som är så mycket mer än bara en affär.

Tack alla ni som följt mig och läst mig genom alla år!

Och sist men inte minst – tack till alla mina kära grannar och då framför allt Tala, Kristina, Rolf, Anton och Oscar. Visserligen har ni alla flyttat härifrån men ni är och kommer alltid att vara en del av mitt Kista.

<3

Det är förstås med lite sorg och vemod som jag nu till slut meddelar;
KistaChic har lämnat Internet.

Kista överallt

fredag 28 februari 2014

KistaChic skriver kanske inte så ofta just precis här, men ni hittar mig på Facebook, Instagram och twitter där jag betydligt mer ofta tipsar, delar, förevigar och funderar. Ses där!

Man ser inte mjölet för all ris

lördag 28 april 2012

Harvade runt inne på KistaGrossen häromdagen och försökte febrilt hitta ett helt vanligt paket vetemjöl. Men jag gick hela tiden vilse bland all ris.

Jag hade nästa gett upp när jag -till slut – hittade en liten liten trave mjöl i andra änden av butiken, ni vet i den där sluttande gången där de där udda varorna lite styvsysterligt verkar hamna.

Det är uppenbarligen ris som gäller i Kista, iaf på grossen. (Fanns fler rissorter/märken att välja på än jag fick plats med på bilden.)

Lite mindre KistaMode, lite mera KistaRusning

söndag 27 februari 2011

Efter KistaFika i torsdags noterade jag att Ö&B öppnat i Kista Galleria och tänkte spana in det för om det var något att ha. Spanandet fick dock sträcka sig till den kö som stod utanför och ringlade sig en bra bit in i gallerian. Så intresserad var jag inte men kul att se att det som tidigare profilerades som enbart en modegalleria börjar innehålla allt fler andra inslag av både shopping och sysselsättning.
Ö&B

Andra bloggar om: , ,

En helt annan Chic i gallerian i helgen

onsdag 22 september 2010

Till helgen är det modedagar i gallerian och om nu någon eventuellt skulle fundera så är det inte KistaChic som är Chic:en som du kan ”tävla med”.
(Vet inte riktigt vad jag skulle fylla goodiebagen med faktiskt…)
Modedagar i Kista Galleria
Hörde förresten ett rykte om att Kista Galleria ska lansera ny webbplats nu i dagarna. Har inte hänt i skrivande stund dock… men det kan ju bara bli bättre än idag.

Andra bloggar om: , ,

Flyttloppis 27 juni

torsdag 24 juni 2010

Loppisdags igen!
Flyttloppis

Andra bloggar om: , ,

NyÖppen MatKanon

måndag 31 maj 2010

Jag har helt glömt av gamla Matöppet, har inte varit där på länge nu. Och jag har därför ingen aning om hur länge sedan det är de bytte namn till Matkanonen.
Matkanonen
Men namnbytet gjorde mig nyfiken och häromdagen gick jag in för att kolla läget. Men förvänta er inga stordåd.; Bortsett från en ny kyl längst in vid ost- och charkvarorna så är det precis som tidigare – en lite halvsunkig känsla…

Synd, för jag tyckte om att ha den affären som favoritaffär – men det var förstås några år sedan.

Andra bloggar om: ,

Ett behov blir stillat

torsdag 20 maj 2010

Glass!!!Hela eftermiddagen har jag gått och trånat efter glass, men passerade aldrig något vettigt inköpsställe. För någon timme sedan grunnade jag på om en glassbil eventuellt tänkte passera kvarteret idag, och när melodin alldeles nyss studsade mellan husväggarna kastade jag mig direkt ut genom porten med kreditkortet i högsta hugg.

Jag, glassbesatt? Nej nej, inte alls.

Å andra sidan; Killarna tvärs över gatan köpte förresten upp nästan hela bilen. De är nog mer besatta än jag?!

Andra bloggar om: , , ,

Invigningsdagen i Kista Galleria 2009

fredag 27 november 2009

Igår lunch knatade jag och KistaKompisen till invigningen av nya delen i Kista Galleria. Redan i entrén möttes vi av söt portvakt som kämpade hårt med att samtidigt öppna två dörrar åt både in- och utpasserade. Undrar om han kommer att stå där fler dagar?
Entré
Inne i första klädbutiken (för tyvärr, det är fortfarande mest kläder i den här gallerian) var det inte bara slagsmål om kläderna utan även två DJs direkt innanför entrén och musik på hög hög volym. (Otroligt att att extremt hög volym på musiken faktiskt får folk att handla. Själv blir jag mest stressad.)
DJs på NewYorker
Stjälvbetjäning på MaxSedan rasslade vi in på Max och provade deras elektroniska självbetjäningsmaskiner.

Blipp blipp blipp och så fick vi var sitt kvitto att visa upp borta i kassan i utbyte mot mat. Förmodligen mycket snabbare än att stå i kö och beställa som vanligt, men inte helt lätt att hitta i navigationen på skärmen – speciellt om man inte är familjär med deras menyer.

Burkpant

Och på utvägen kunde vi inte låta bli att le lite åt att skräpstationens hål för burkar var för litet för just burkar.

Annars kunde man spana på fotbollstricks, kämpa sig genom folkmassor, titta på kläder, titta på mer kläder, återupptäcka nygamla butiker (hälften av butikerna i nya delen har tidigare huserat i gamla delen) och fika.
Fotbollstricks
Och på vägen hem igen kunde vi inte låta bli att reflektera över nya skylten ut mot Kista Torg. Biblioteket ligger på höger sida och kyrkan ligger på vänster sida. Blir inte folk förvirrade om skylten visar motsatsen?
Utgångsskylt Kista Torg

Andra bloggar om: ,

Ny shoppingtrend; Pasta i lösvikt

fredag 7 augusti 2009

Pasta i lösvikt i KistaHihi. Matöppet säljer pasta i lösvikt.

Kul idé, men fungerar det? Och känns inte kilopriset lite högt (39.95 kr)?

Fördel: man behöver inte oroa sig för bakterier (tänk lösgodis) för pasta ska ju ändå kokas…Andra bloggar om: , ,