KistaArkiv för ‘Hem & bostad’

KistaChic loggar ut

lördag 14 februari 2015

Idag firar vi en tioårig kärlekshistoria; idag är det tio år sedan jag fick nycklar till KistaLyan och blev KistaBo. Det tog inte många dagar från att jag flyttade in till att KistaChic föddes som idé och tog sitt första ord ut på Internet. Hon kom att bli min fönster ut till detta nya område som jag aldrig tidigare rört mig i och både en spegling av och orsak till allt det jag fått chans att uppleva genom åren.

Mycket har hänt på dessa tio år, både i Kista och i mitt eget liv. Åren har inkluderat allt från bränder och dramatik till konserter, dansupplevelser, spännande möten, nya vänner och goda skratt. Jag är så tacksamhet för att jag hamnade i Kista av alla ställen den där vintern för tio år sedan, jag stortrivs i denna myllrande del av Stockholm, älskar det hem som jag kallar för KistaLyan och ser fram emot att fortsätta följa de förändringar som pågår.

Det känns också lämpligt att så här på tioårsdagen stänga den elektroniska porten och meddela att KistaChic har gjort sin sista post online. Tio år online är inte fy skam och det är dags att pensionera sig.

Som brukligt är finns det förstås en massa människor som jag vill tacka för dessa tio år! Även om det blir svårt att summera så gör jag ett försök.

Åke – för att du bjöd in mig i bibliotekets värld och både visade och gjorde mig delaktig i delar av det som nu flera år senare skulle komma att bli det nya Kista Bibliotek. Tack för att du har gjort Kista så roligt men också för att du kommit att bli en mycket nära vän.

Rostam och Tomaj – för att ni trodde på mig, bjöd in mig till Kista Världsmusikfestival och på så sätt också lät mig bidra till Kistas kulturliv.

Niclas som tidigare jobbade på Kista Science Center – för att du tog kontakt och vågade hitta på nya möten och samarbeten i Kista tillsammans med mig och Åke.

Peter W på Atrium Ljungberg – för att du ständigt är så positiv till alla idéer som finns och utvecklas i Kista – och konstant väljer att stödja dem.

Ulrika på kulturförvaltningen – för alla skratt och roliga barnkonserter.

Leo – för att du brinner för området och för att du här på bloggen delade med dig av ett par egna reflektioner från Kista med omnejd.

Naser på Kista Möbler/Bazar – för att du alltid har en dörr öppen och välkomnar både mig och mina vänner in till det som är så mycket mer än bara en affär.

Tack alla ni som följt mig och läst mig genom alla år!

Och sist men inte minst – tack till alla mina kära grannar och då framför allt Tala, Kristina, Rolf, Anton och Oscar. Visserligen har ni alla flyttat härifrån men ni är och kommer alltid att vara en del av mitt Kista.

<3

Det är förstås med lite sorg och vemod som jag nu till slut meddelar;
KistaChic har lämnat Internet.

Kista överallt

fredag 28 februari 2014

KistaChic skriver kanske inte så ofta just precis här, men ni hittar mig på Facebook, Instagram och twitter där jag betydligt mer ofta tipsar, delar, förevigar och funderar. Ses där!

Ärvinge och kampen mot balkongmöglet

torsdag 19 juli 2012

Det smyger sig på och plötsligt så inser jag att balkongen grott igen, i år igen; Balkongmöglet och de enstaka lavarna är envisa.

Så en hel dag för någon vecka sedan spenderade jag med att tvätta, skölja, skrubba, byta vatten, tvätta, byta vatten, tvätta, tvätta, byta vatten, skrubba och så vidare. Det kändes som om det gröna aldrig ville försvinna men sakta sakta bytte balkongväggarna slutligen färg tillbaka den ljusgula de egentligen är.

Inte bara är det en utmaning att tvätta rent utan att drälla ner allt för mycket på grannen nedanför, men hur göra med utsidorna som är lika gröna de? Jag försökte hänga lite över balkongkanten men mina långa armar till trots når jag inte hela vägen.

Förra året såg jag en granne attackera problemet med högtrycksspruta, men det fungerade bara för att balkongen dels bara låg en trappa upp, dels inte har någon annans uteplats eller annat under.

Hur gör ni andra ÄrvingeGrannar. Kan ju inte bara vara min balkong som beter sig så här…

Självbyggehus från 1979

tisdag 25 oktober 2011

Kolla Ribe Samhällighetsförenings webbsida! Där finns en jättefin berättelse med bilder om när familjen Gravenius år 1979 köpte och byggde sitt eget KistaHus.

Jättehäftigt, en bit KistaHistoria; Allt nybygge görs inte av stora byggherrar och byggarbetare.
http://www.ribegatan.se/BilderHistoria.htm

På varje p-plats fanns en trave med prylar (bl a en brevlåda!) och spiklådor av olika slag. Vi fick 36 000 spikar (i första leveransen!) och alla skulle vi komma att slå in på olika ställen i våra framtida hus. Det verkade mycket …

Lånad från ribegatan.se:

Andra bloggar om: , ,

KistaGranne har flyttat in – med tält

lördag 7 augusti 2010

Även om man inte köper eller hyr bostad i Ärvinge så kan man visst flytta in ändå. Det här tältet har stått upp sedan någon gång i juni – och står fortfarande kvar.
Tältgranne

Efterlysning: Någon som saknar denna?

torsdag 22 juli 2010

Jag har ingen aaaaaning om vad den här prylen är eller vad den kommer från. Men igår hittade jag den på mitt balkonggolv… Och eftersom jag bor högst upp undrar jag förstås hur den har hittat dit.

Någon som saknar den?
Borttappad sak

Andra bloggar om: , ,

Hur långt orkar du flytta?

onsdag 16 juni 2010

I brevlådan idag hittade jag en oväntad liten reklamfolder för en lägenhet som är till salu i området och jag har redan hunnit prata med en KistaGranne som bor ännu närmare det aktuella objektet. Jag måste erkänna att jag är lite imponerad över marknadsföringstricket eftersom varje reklamfolder är personlig adresserad och innehåller strofen ”Tänk vad en flytt på XX meter kan göra…” – ja, meterstalet stämmer på ett ungefär både för mig och den KistaGranne jag kollade med.
Flytta långt eller kort?
Men jag vet inte om jag själv skulle vilja trumpera ut det så högt och till varje unik granne i hela området, plötsligt blev det så mycket mer personligt än en vanlig bostadsannons.

Fast den dag det är (om) jag som ska flytta borde jag trumpera ut det här till er alla på bloggen och högtidligt bjuda in er på visning – tänk er att bo i KistaChic-lägenheten?! Jag räknar med att bara den lilla detaljen borde dra upp budgivningen med många många tusenlappar. ;)

Blått är det nya gröna

torsdag 20 maj 2010

Senaste trendrapporten inför sommaren:
Gräset ska vara blått i år!
Blått gräs

Andra bloggar om: , ,

Inbrottsförsök – sprider ordet vidare…

torsdag 25 mars 2010

Hittade följande lapp uppsatt på en dörr på Jellingegränd idag och sprider ordet vidare.
Inbrottsförsök
Kära grannar; Släpp inte in folk i porten hur som helst! Alldeles nytt fick jag ett oväntat besök som hade tagit sig in i min port utan portkod (inväntade någon annan som gick in eller ut). Visserligen ingen inbrottstjuv och helt harmlös, men inte heller ett välkommet besök så här vid tiotiden på kvällen.

Värmetävling 2010

måndag 25 januari 2010

Min bostadsrättsförening är anmäld till Värmetävlingen 2010 som går ut på att man ska försöka sänka sina värme- och energikostnader så mycket som möjligt.

Räknas det som fusk att ha varit bortrest sedan julhelgen? Min lägenhet har inte dragit mycket el alls senaste fyra veckorna…

(Jag hade hoppats på att mötas av lite mindre snö här hemma, men tydligen inte…)

Andra bloggar om: , ,