KistaArkiv för ‘Blåa Linjen’

KistaChic loggar ut

lördag 14 februari 2015

Idag firar vi en tioårig kärlekshistoria; idag är det tio år sedan jag fick nycklar till KistaLyan och blev KistaBo. Det tog inte många dagar från att jag flyttade in till att KistaChic föddes som idé och tog sitt första ord ut på Internet. Hon kom att bli min fönster ut till detta nya område som jag aldrig tidigare rört mig i och både en spegling av och orsak till allt det jag fått chans att uppleva genom åren.

Mycket har hänt på dessa tio år, både i Kista och i mitt eget liv. Åren har inkluderat allt från bränder och dramatik till konserter, dansupplevelser, spännande möten, nya vänner och goda skratt. Jag är så tacksamhet för att jag hamnade i Kista av alla ställen den där vintern för tio år sedan, jag stortrivs i denna myllrande del av Stockholm, älskar det hem som jag kallar för KistaLyan och ser fram emot att fortsätta följa de förändringar som pågår.

Det känns också lämpligt att så här på tioårsdagen stänga den elektroniska porten och meddela att KistaChic har gjort sin sista post online. Tio år online är inte fy skam och det är dags att pensionera sig.

Som brukligt är finns det förstås en massa människor som jag vill tacka för dessa tio år! Även om det blir svårt att summera så gör jag ett försök.

Åke – för att du bjöd in mig i bibliotekets värld och både visade och gjorde mig delaktig i delar av det som nu flera år senare skulle komma att bli det nya Kista Bibliotek. Tack för att du har gjort Kista så roligt men också för att du kommit att bli en mycket nära vän.

Rostam och Tomaj – för att ni trodde på mig, bjöd in mig till Kista Världsmusikfestival och på så sätt också lät mig bidra till Kistas kulturliv.

Niclas som tidigare jobbade på Kista Science Center – för att du tog kontakt och vågade hitta på nya möten och samarbeten i Kista tillsammans med mig och Åke.

Peter W på Atrium Ljungberg – för att du ständigt är så positiv till alla idéer som finns och utvecklas i Kista – och konstant väljer att stödja dem.

Ulrika på kulturförvaltningen – för alla skratt och roliga barnkonserter.

Leo – för att du brinner för området och för att du här på bloggen delade med dig av ett par egna reflektioner från Kista med omnejd.

Naser på Kista Möbler/Bazar – för att du alltid har en dörr öppen och välkomnar både mig och mina vänner in till det som är så mycket mer än bara en affär.

Tack alla ni som följt mig och läst mig genom alla år!

Och sist men inte minst – tack till alla mina kära grannar och då framför allt Tala, Kristina, Rolf, Anton och Oscar. Visserligen har ni alla flyttat härifrån men ni är och kommer alltid att vara en del av mitt Kista.

<3

Det är förstås med lite sorg och vemod som jag nu till slut meddelar;
KistaChic har lämnat Internet.

Kista överallt

fredag 28 februari 2014

KistaChic skriver kanske inte så ofta just precis här, men ni hittar mig på Facebook, Instagram och twitter där jag betydligt mer ofta tipsar, delar, förevigar och funderar. Ses där!

Missade du matchen?

tisdag 12 februari 2013

Borde du exakt för ett år sedan ha varit på en hockeymatch i Globen? Kanske i sektion A1, rad 7, plats 39? Men biljetten var försvunnen?

Den sitter fastkilad på baksidan av ett tidningsställ i Kista, tunnelbanestationens södra utgång, och ser helt oanvänd ut.

(Kan den verkligen ha suttit där helt orörd ett helt år?)

Hela eller halva KistaNatten – Ingen t-bana iaf

söndag 6 november 2011

Tidigare i veckan sjukskrev sig KistaKärran och strax efteråt gjorde jag den makabra insikten att det tajmade helgen då tunnelbanan inte gick till Kista på kvällarna. I alla fall läste jag informationen som att den inte skulle gå mellan kl 22.00 och kl 01.30. Så när jag sent i fredagskväll anlände Hallonbergen tio i två på natten muttrade jag lite över att informationen inte stämde då de fortfarande hänvisade till ersättningsbuss.

Självklart hade jag misstolkat; T-banan har förstås varit avstängd heeeeela helgen och det är först nu imorgon bitti som trafiken kommer igång som vanligt igen.

Dock ursäktar inte min misstolkning att jag och ett gäng andra otåliga resenärer i Hallonbergen fick vänta på ersättningsbuss i över en halvtimme. En buss avgick tio minuter efter att vi kom dit men busschauffören var så stressad att han stängde alla dörrar innan bussen ens var full och lämnade ett stort gäng kvar vilket förstås sänkte stämningen en del.

Nu var det ändå generellt gott humör på medresenärerna, trots kyla och lång väntetid, och när vi väl kom iväg mot Kista höll en tjej låda och roade samtliga i bussen med att högt och tydligt försöka trycka i mig öl samt fråga ut mig om både mitt jobb och min ålder.

Det här kan ha varit rekord. Det tog mig en hel timme från att jag steg av på Hallonbergens station till att jag äääääntligen låste upp dörren hemma i Ärvinge.

Apati i Kista?

torsdag 29 april 2010

Operan har skapat en Känsloplanerare och bytt ut alla stationer till känslor och musikstycken. Kista har blivit Apati och Manon Lescaut av Puccini.

På Känsloplaneraren kan man märka ut sin resväg och få en hel spellista med operamusik. Även om jag själv inte är ett stort fan av Opera så är det en kul idé idé att via nätet koppla kulturupplevelser så direkt till stationer och resvägar.
Känslor i Kista med omgivning
Mycket starka känslor finns det… men inte är vi väl apatiska eller desperata här ute? ;)

Andra bloggar om: , ,

En KistaMorgon t/r till Söder

torsdag 25 mars 2010

Om man frågar SLs reseplanerare om vägen från Ärvinge till Södermalm, Rosenlund för att vara mer exakt, får man flera olika resultat. Buss till Helenelund, pendeltåg till Södra station eller bara t-bana till Mariatorget, i flera olika varianter. Uppskattad resetid: ~30 minuter.

Så imorse testade jag vägen: Buss 523 till Helenelund, byte till pendeltåg, gå av vid Södra station.
Busstation på Kistavägen
Bemöda er inte. Det tog 55 minuter innan jag var framme på min slutdestination. Dessutom kostade det mig tre stämplar på SL-remsan och inte de vanliga två som det kostar om man tar t-banan.

Chai LatteVägen hem gick mycket fortare, ett alternativ som reseplanerare inte ens föreslår: Buss 4 och byte vid Fridhemsplan. Det alternativet kommer jag hålla mig till framöver.

Väl tillbaka i Kista igen hann jag med en Chai Latte i väntan på att butikerna skulle öppna (ja, jag var extremt morgontidig idag).

Trasiga ShaiNoterade sen lojt att ännu ett apotek är på väg att öppna (Röda Rutans gamla lokaler) och undrade om Sverige inte lider av lite apotekshysteri just nu.

Mindre loj reaktion blev det när jag såg att typ alla fönster krossats på favorithaket Kafé Shai. =/
Vad är det med folk egentligen???


Andra bloggar om: , , ,

Tåget stannar ej i Kista

lördag 20 februari 2010

Husby stationIgår kväll stannade inte tunnelbanan vid Kista station, ”på grund av rådande väderförhållande”. Men dock bara för oss som åkte från stan mot Akalla. Så därför hittade jag mig själv igår på Husbys t-banenstation för att därifrån ta tåget tillbaka in mot city för att kunna gå av i Kista.

Nu har jag inte åkt t-banan särskilt ofta sista veckorna – har det varit ett återkommande problem med halka och is på bara ena sidan av stationen?

Och kolla bilden förresten – röda trafikinformationsskyltar! Mitt minne har bara sett gula färg på skyltarna tidigare… Är Husby ett undantag eller är de röda på fler stationer?

Omväg från och med nästa vecka

torsdag 11 juni 2009

T-banestrul
Trots att jag hört talas och läst om det här några gånger nu blir jag lika förvånad och upprörd varje gång;
11 oktober?!?!

Jag som precis hittat en skön promenadväg från Kungsträdgården till jobbet…

Andra bloggar om: , ,

TaGå – pitstop i t-banan

torsdag 27 november 2008

Johan: Min gissning om kaffehak i södra tunnelbaneutgången visade sig vara helt rätt.

Namnet TaGå känns dock lite mesigt i sin översatta form, men då sittplatser hur som helst inte blir aktuellt på det här lilla stället så är TaStå inte ett bättre namnalternativ.

Ska bli intressant att se hur kö- och lämmelbeteenden på morgonen kommer att förändras när folk ska börja kaffe/bröd-köa.

Andra bloggar om: ,

Dörrmysterium

torsdag 25 september 2008

Trasig dörrVarför är just mittendörren vid södra T-baneutgången nästan alltid trasig och felanmäld?

Det brukar inte ta många dagar från den fixas till att den går sönder igen. Vid närmare eftertanke var det rätt länge sedan jag sist såg att den fungerade; dörrstackaren måste tillhöra en andrasortering av något slag.

Andra bloggar om: ,