Göjemånad – och kampen om genvägarna

fredag 1 februari 2013 kl 9:12

Det har visserligen töat en del senaste dagarna men det kommer nog ändå ta en stund innan vi får tillbaka vår lilla genväg vid början av Langelandsgatan.

Där under de gråa snöhögarna döljer sig två väl upptrampade stigar. Visserligen gör buskarna till höger sitt bästa för att hålla oss på avstånd även under sommarhalvåret, men det känns ändå som en kamp som går att vinna.

Mer osäkert är det längre bort, närmare gallerian.

Sedan man i höstas grävde upp hela korsningen har ”vägen” gått rakt fram. Det har tidigare gjorts genvägsförsök över den lilla gräsplätten som gömmer sig under snön men det har träget motats bort med återuppbyggda staket och stora buskar så den där lilla omvägen till vänster har i princip varit det enda alternativet. Men just nu är det alltså fritt fram rakt fram – frågan är dock hur länge…

*Göjemånad betyder snömånad (Wikipedia)

KistaKategori: Kista, Saker att göra & se

Kommentera