Det är halt där ut, frivilligt halt

söndag 6 januari 2013 kl 14:49

Jag såg först några barn som stolpade runt på skridskor här i kvarteren men utan att egentligen reagera. Sen jag hörde ryktet om en islänning som spolat upp en isbana ute på Järvafältet vid Ärvinge och blev förstås nyfiken. Vägen dit var dock hal och man skulle gjort som barnen och snörat på sig skridskorna redan här hemma.

Men vi vågade livet och lårbenshalsarna och tog oss över gräset – där i vinterdimman låg en fyrkant av is och väntade, smart placerad bredvid en parkbänk. Med ett mål i enda änden och ett par stålkastare uppspikade för de tidiga vinterkvällarna. Då vi var där var det ännu tom på barn men jag har förstått att den lilla, på privat initiativ(!), uppspolade isen har varit väl uppskattad av många i området.

Och jag har faktiskt undrat ibland; var finns egentligen närmaste isbana?

Enligt stockholm.se finns det en vid Spånga IP men det finns ju fler kommuner än Stockholm i närheten.

Dock går det ju alldeles utmärkt att ta saken i egna händer! Bra gjort, käre KistaGranne!

KistaKategori: Järvafältet, Kista, Saker att göra & se, Ärvinge

5 kommentarer till “Det är halt där ut, frivilligt halt”

 1. Aleks:

  Vid ”Trudelutten” skall det finnas en isbana. Jag har dock inte hunnit dit själv i år med sedan några år tillbaka spolas den regelbundet.

 2. Patrik:

  Underbart av Han att fixa isbanan! Närmsta isbana blir i husby ishall. Men kolla vilka tider det är för allmänheten. När jag växte upp här i kista fanns det flera isbanor runt om kring att åka på var är dom nu?

 3. Anna Lundin:

  Det finns en utanför Husby ishall!

 4. Aleks:

  Ja, som sagt så finns det vid ”Trudelutten” och den spolades i år också.

  Man behöver alltså inte åka hela vägen till Husby ishall för att åka skridskor.

 5. Pompom Sönnfors:

  När jag gick på mellanstadiet gick vi till Kista IP strax bortanför Kista Gård för att åka skridskor. Den har varit hotad av industrierna länge men sist jag kollade var den kvar. Omklädningsrummen står där men det är bostadslådor på planen.

  I mitten av åttiotalet, när industriområdet började växa på allvar, sades det att något företag ville flytta hela IP till fältet nedanför Ärvingevägen – det är där hela området Ärvinge ligger nu. Det blev uppenbarligen ingen flytt men det kom tydligen en isbana till området ändå så småningom. :-)

Kommentera