Grönlingen reder ut högerregeln

tisdag 1 maj 2012 kl 18:04

Efter diskussion på tidigare inlägg om högerregel i korsningen Torshamnsgatan/Haukadalsgatan så mailade jag Grönlingens Trafikskola och bad dem reda ut trafikreglerna.
Så här svarade utbildningsledare Thomas Holmgren:

Javisst gäller högerregeln i den aktuella korsningen.
Finns det inga vägmärken så gäller högerregeln, Torshamnsgatan borde vara huvudled liksom även Danmarksgatan.

Man kan hoppas att väghållaren tar sig en funderare på detta eftersom alla tjänar på att ha en klar och tydlig skylting på våra vägar. Tyvärr så är det väldigt dålig skyltning runt E18 och Kymlingelänken vilket medför onödiga omvägar för bilister som inte känner till hur man kör till Kista. Tillbuden är många och miljön far på sikt illa och det vill vi inte ha. Området är ett provisorium och man hoppas att allt flyter bättre när detta ofantliga vägbygge är färdigt. Lite målarfärg i körfälten kostar inte mycket.

Kör med hänsyn omsorg och varsamhet. Trafikens grundregel.
Önskar Thomas

KistaKategori: Bil & parkering, Kista

En kommentar till “Grönlingen reder ut högerregeln”

  1. Alexia:

    Ursäkta att jag kommenterar ett gammalt inlägg såhär – men detta kan väl inte stämma? OK, det är en trafikskola så jag borde väl inte tjafsa – men det är ju en gång/cykelväg rakt över utfarten (markerad med de vita fyrkanterna)! Då e re väl ändå väjningsplikt???

Kommentera