KistaKärran skändad för tredje gången

söndag 20 september 2009 kl 22:31

Det har ju hänt förut och nu var det visst ett helt år sedan sist. I går möttes jag i garaget av en väldigt sur och trumpen KistaKärra. Humöret var allt annat än positivt och han visade med en gång upp skadorna efter sin tredje våldtäkt i Kista; ett uppbrutet lås på förarsidan.

Tidigare gånger har de brytit upp låset på passagerarsidan men där gapade nu bara ett stort hål i lacken och på marken nedanför låg resterna av en låskolv. Än så länge kan jag låsa upp (men inte låsa) förardörren med nyckel men om det här ska fortsätta kommer KistaKärran att bli allt bökigare att låsa upp.

Denna gång tror jag dock inte att inbrottstjuvarna lyckades ta sig in – men å andra sidan finns det verkligen Ingenting att hämta. Högtalarna försvann redan för 1½ år sedan och nu finns det väl på sin höjd bara en kartbok från 90-talet, spolar- och kylvätska och ett litet första hjälpen-kit att plocka med sig. Är det verkligen värt att bryta sönder ett lås för?

Sista veckorna har jag varit extra kär i Kista men just den här helgen så är både jag och KistaKärran lite extra trumpna och sura. Och om ni framöver ser någon i garaget klättra in i sin bil via bakluckan – så är det bara KistaChic och KistaKärran som råkat ut för ett fjärde inbrottsförsök.

Suck.

Andra bloggar om: , ,
KistaKategori: Bil & parkering, Kista, Ärvinge

4 kommentarer till “KistaKärran skändad för tredje gången”

 1. behrang:

  För jävla jävligt. Det är allt jag har att säga. Men nu börjar man undra om det inte är personligt ändå? Kanske HusbyChic som försöker säga dig att det här området är inte stort nog för oss båda?
  Eller så är det bara dags att köpa en ny bil? Den typen av fordon som du framför är nämligen väldigt populär bland knarkare.

 2. KistaChic:

  KistaKärran blev väldigt ledsen nu! Vad var det där för påhopp?!
  Han är lite gammal bara, inget annat.

 3. Janina:

  Det verkar vara en mycket energisk bilinbrottstjuv vi har i området. Återfallsförbrytare, absolut. Kleptoman, mycket troligt! Jag hade två inbrott i våras i min bil, som tur var inte låset uppbrutet – men det var bara för att min bil är så lätt att bryta sig in i så man behöver inte gå på låset… suck…
  Det glamorösa rånbytet bestod av en ficklampa (Duracell, halvstor med stötdämpande gummi), en kupévärmare (i kartong) och en cykelhållare (sätts på dragkroken) – och båda gångerna en halv påse Frolic hundmat!! Den totala inkomsten av 2 inbrott måste vara under 700:-. Man kan ju fråga sig om det är värt besväret.
  Men… Om någon har märkt någon komma hem med två halvfulla påsar Frolic under våren så är det nog vår inbrottstjuv. :) Hund borde han ju ha, för jag antar att han inte äter hundmaten själv… eller..?

 4. KistaChic:

  KistaKärran behöver man inte heller bryta upp egentligen, finns lättare sätt för att få upp dörrarna (andra har lyckats med det) – så det här låsförstörandet är enbart irriterande. Snart låter jag bli att låsa den – fast de lär de väl inte märka ändå.

  Halva påsar med hundmat är humor. Den/de kanske var hungriga och inte särskilt kräsna?

Kommentera