Ärvinge och kampen mot balkongmöglet

torsdag 19 juli 2012 kl 17:22

Det smyger sig på och plötsligt så inser jag att balkongen grott igen, i år igen; Balkongmöglet och de enstaka lavarna är envisa.

Så en hel dag för någon vecka sedan spenderade jag med att tvätta, skölja, skrubba, byta vatten, tvätta, byta vatten, tvätta, tvätta, byta vatten, skrubba och så vidare. Det kändes som om det gröna aldrig ville försvinna men sakta sakta bytte balkongväggarna slutligen färg tillbaka den ljusgula de egentligen är.

Inte bara är det en utmaning att tvätta rent utan att drälla ner allt för mycket på grannen nedanför, men hur göra med utsidorna som är lika gröna de? Jag försökte hänga lite över balkongkanten men mina långa armar till trots når jag inte hela vägen.

Förra året såg jag en granne attackera problemet med högtrycksspruta, men det fungerade bara för att balkongen dels bara låg en trappa upp, dels inte har någon annans uteplats eller annat under.

Hur gör ni andra ÄrvingeGrannar. Kan ju inte bara vara min balkong som beter sig så här…

KistaKategori: Hem & bostad, Kista, Ärvinge

En kommentar till “Ärvinge och kampen mot balkongmöglet”

  1. tlund:

    Först skulle jag vilja säga att det där ser mer ut som alger än mögel.

    Min lösning på problemet är att rengöra tidigt på våren, precis när snön börjar smälta och det är ett par plusgrader någon dag.

    Jag går ner och berättar för grannen under att jag tänker tvätta balkongen och att det kommer rinna ner skitigt vatten till honom, vilket han inte har några problem med, eftersom det är minst 3 månader kvar tills han tänker gå ut på sin altan.

Kommentera