Självbyggehus från 1979

tisdag 25 oktober 2011 kl 13:58

Kolla Ribe Samhällighetsförenings webbsida! Där finns en jättefin berättelse med bilder om när familjen Gravenius år 1979 köpte och byggde sitt eget KistaHus.

Jättehäftigt, en bit KistaHistoria; Allt nybygge görs inte av stora byggherrar och byggarbetare.
http://www.ribegatan.se/BilderHistoria.htm

På varje p-plats fanns en trave med prylar (bl a en brevlåda!) och spiklådor av olika slag. Vi fick 36 000 spikar (i första leveransen!) och alla skulle vi komma att slå in på olika ställen i våra framtida hus. Det verkade mycket …

Lånad från ribegatan.se:

Andra bloggar om: , ,
KistaKategori: Hem & bostad, Kista

4 kommentarer till “Självbyggehus från 1979”

 1. Zark:

  Kul och intressant historia!
  En kollega till mig bor i den föreningen, men jag är säker på att han inte byggt sitt eget hus ;)

 2. KistaChic:

  Han kanske inte heller flyttade in -79? ;)

 3. Pompom:

  Kul! Det här hade jag ingen aning om. Jag var faktiskt och fikade i det (numera färdigbyggda) huset så sent som i somras och kan intyga att både huset och personerna på bilden finns kvar på platsen, åtminstone de äldre av dem.

 4. Mathias Hellsten:

  Hah. Det där påminner mig så starkt om den årliga visningen av diabilder som dyker upp lite mer sällan än årligen när halva min släkt hälsar på våra gamla grannar (de enda som finns kvar i vår länga från byggtiden). Det är nostalgi på hög nivå, även om min släkt byggde några hundra meter bort, nere på Århusgatan. Själv fyllde jag ett år på byggarbetsplatsen och växte upp i ett hus min familj byggt själva.

Kommentera