Söndagspromenad till Husby Gård

söndag 10 juli 2011 kl 21:28

Skam den som ger sig, idag tog jag en till promenad till Husby Gård för att spana i den pakistanska festivalen, denna gång fick jag sällskap av BlomsterSkjortan.

Det var mycket mer folk denna gång; Musik, mat, kläder, smycken och skivor. Skön stämning med folk i alla åldrar som både strosande runt, satt i gräset och åt mat och lyssnade/dansade till musik från scen.
Pakistan Mela
Pakistan Mela
Vi åt kebab med bröd och potatissallad – och den var mycket mer kryddad än all kebab jag testat tidigare. Massor av chili och andra kryddor. Men fortfarande mycket gott.
Pakistan Mela

På vägen hem tog vi turen om den nedgrävda bebisen som aldrig slutar fascinera mig. Tanken är god men det ser fortfarande mest makabert ut.
Den nedgrävda bebisen

BlomsterSkjortan på ShaiOch den långa eftermiddags/kvällsturen avslutades med te och vattenpipa hos Shai.

KistaSoft!

KistaKategori: Järvafältet, Kista, Mat i olika former, Saker att göra & se

6 kommentarer till “Söndagspromenad till Husby Gård”

 1. Zark:

  Men va ***. Jag har bott i Kista i drygt 10 år och aldrig sett den nedgrävda bebisen som dessutom bara ligger ca 100m från min lägenhet!? Skall helt klart kollas in snarast. (Kan för övrigt rekommendera hundarna i Husby)

  Skall kolla in Parkteatern som kommer till Kista torsdag/fredag 14 och 15 juli och framför ”Det sitter någon på vingen”. Brukar missa det eftersom dom är ganska dåliga på att annonsera när dom dyker upp.

 2. Staffan:

  Bebisen har vi haft under lupp tidigare. Kollade med skolan men kommer just mu inte ihåg vad dom sa.
  Men den idé som dök upp var att vi vuxna skulle ju kunna fixa ett blommande täcke till första skoldagen efter sommarlovet. Ska ner och räkna på det. Blommor och gräs – vore väl en bra start.

 3. KistaChic:

  Zark: Visst är det irriterande, att missa något som ligger så nära. ;) Du får prova att gå hem på nya vägar ibland.

  Och tack för tipset om Parkteatern. Jag håller med, det är sällan jag hittar info om deras föreställningar här i Kista, oftast inte förrän i efterhand. Och denna vecka missar jag det också.

  Staffan: Det fanns tydligen blommor där från början som blev nedtrampade av skolbarnen. Men lite mer färg vore kul, nu är det ju bara cement i lapptäckets rutor. Meddela hur det går!

 4. Staffan:

  Parkteaterns folder http://www.stadsteatern.stockholm.se/parkteatern/parkfolder2011/index.html
  Ja, det är lätt att missa Parkteaterns föreställningar.

 5. Husby Konsthall:

  Varför inte göra ett lapptäcke i tyg och bädda in bäbisen i? Kom ner till Husby Gård så sätter vi igång! Vi hinner göra klart till skolstarten.

 6. KistaChic:

  Husby Konsthall:
  Gör det! Och alla som vill borde haka på. =)

Kommentera