Lördagspromenad till Husby Gård

söndag 10 juli 2011 kl 13:18

På Kista Torg mötte jag igår upp KistaLabbaren som hade bunkrat upp med jordgubbar och hallon från torghandlaren. Gott gott.
KistaHallon
Sedan gick vi bort till andra torget och spanade på det som håller på att läggas ut på marken. Färgerna rött och svart är på plats under presseningen och jag tror inte att det är särskilt långt kvar till invigningen.
KistaMattan
Sedan vandrade vi vidare norrut i riktning Husby Gård där vi hört att det skulle pågå en pakistansk festival. Det gråa miljonprogramryktet kändes lågt borta när vi vandrade genom kontorshus, grönska, radhus, höghus och lekparker.
Grönliv
Bästa förbudsskylten hittades hos Kista Montessoriskola.
Mobbing förbjudet
Och så detta vackra Järvafält så fullt av liv, grönska, liv, människor, liv, koloniträdgårdar, liv och sol. Underbart. Jag skäms att jag inte utnyttjar det mer än jag gör.
Koloniträdgården Igelbäcken
Väl framme vid Husby Gård var det visserligen fullt med folk men ingen festival så vi spanade in ett stickgraffiti och vandrade vidare.
Husby Gård
Senare visade det sig att vi bara tagit fel på dag, festivalen är idag och har precis dragit igång. Så det blir nog en till KistaPromenad idag!

KistaKategori: Järvafältet, Kista, Mat i olika former, Saker att göra & se

En kommentar till “Lördagspromenad till Husby Gård”

 1. Zark:

  Var själv på promenad upp genom Husby, upp till Akalla och tillbaka via järvafältet.
  Inne i Husby upptäckte vi en samling intressanta statyer i form av hundar som placerats ut på ett naturligt sätt.

  Ute på fältet vid södra Akalla firade en massa Mongol-svenskar Mongoliets nationaldag. Mongolisk brottning var den stora grejen. Det fanns även en Jort att beskåda + flera besökare i traditionella dräkter.

  På vägen tillbaka passerade vi Husby gård. Där var det ovanligt lite besökare som grillade, men strax söder om gården vid fotbollsplanen var det två lag som spelade cricket.

  En ovanligt händelserik promenad :)

Kommentera