Har du träffat Mama Africa?

onsdag 20 april 2011 kl 13:36

Det är tur att jag har KistaLabbaren som håller ögonen öppna åt mig, för i förra veckan tog han med mig till nya restaurangen Mama Africa. Eller ny och ny – den har varit öppen sedan december och är ett varmt välkommen tillskott till Kistas matkultur. Lunchtid serveras en god, kryddig och spännande afrikansk buffé. Jag har ätit på ett par restauranger inne i city med samma bufféupplägg men det var märkbart kryddigare här ute i Kista. Inte mig emot, gott var det och jag äter gärna kryddigt.
Mama Africa i Kista
Lokalen under norra T-baneentrén har jag fördomsfullt alltid ratat som ett lokalt ölhak med helgdiscon. Men det är en charmig liten lokal som ligger intryckt i den gråa betongen som nu fylls med afrikansk inredning, mat, doft och rytm. Om man spanar lite extra på utsidan ser man att övervåningen har ett litet extrattak som både sticker ut från och smälter in i övrig exteriör.
Mama Africa i Kista
Och enligt Facebook-sidan har de visst även underhållning på helgerna. Hurra för fler ställen att mötas, äta och uppleva kultur på.

Taggar:
KistaKategori: Kista, Mat i olika former

7 kommentarer till “Har du träffat Mama Africa?”

 1. Cissi:

  Jag gillade det här stället redan när det var ett ölhäng, men det här låter ju mycket lovande och gott! =)

 2. Zark:

  Jag och en kompis brukade gå dit och äta pizza för många år sedan. Pizzorna var goda och även deras hemgjorda hamburgare slank ner.

 3. Gustav Svärd:

  Har funderat på om det var ett bra ställe, men nästan ännu mer har jag funderat på när det dök upp. Måste ha missat när det öppnade (hur kan det ha hänt? jag ser ju dit hemifrån!) å sen har Mama Africa smygit sig in i mitt medvetande. Hm, undrar om dom har något vegetariskt (svårt att få med sambon annars).

 4. KistaChic:

  KistaLabbaren är vegetarian och var mkt nöjd. Finns flera veg-rätter. Hugg tag i sambon och gå dit!

 5. KistaChic » Duvrutan – populär KistaRestaurang:

  [...] våras tipsade jag om då relativt nyöppnade restaurang Mama Afrika som ligger nere på busstationen under Kista t-banestation. Idag när jag, KistaLabbaren och [...]

 6. ulla:

  Har aldrig varit där sedan det blev ny ägare, men helt ärligt så var det bra som det var innan med ölhak och mysig restaurang/pizzeria.

 7. miguel tello:

  AMIGOS MAMA AFRICA RESTAURANG ÄR VÄRLDENS BÄSTA RESTAURANG TYCKER JAG. GOD MAT OCH GOD PERSONAL.
  JAG SKA BLI STAMKUND.

Kommentera