KistaKonst ikväll – vad väljer du?

måndag 25 oktober 2010 kl 15:07

Ikväll mellan 18.00 och 20.00 kan du välja mellan två olika konstprojekt.

På Husby Torg är det öppen workshop med Kista Art City i samarbete med Megafonen. Resultatet ska hamna på Street Corner Talking vid Jan Stenbecks Torg.

INSTRUKTION: På Husby torg står en mobil byggnad. Byggnaden är en modell av en stad, ett samhälle eller en konstinstitution och består av en uppsättning semitransparenta väggar (moduler). Vem som helst som är på plats kan måla eller skriva på väggarna. Eller arrangera om dem. Alla som passerar kan också delta, om de vill. Om väggarna redan är målade, så är det bara att måla över eller arrangera om.

Samtidigt nere i Ärvinge är det vernissage för utställningen Firmament på Digital Art Center.

Verken hämtar sin styrka från företeelser bortom det fysiskt gripbara men de är ändå närvarande och påtagliga. James Acres arbetar med illusionen av att dra in rymden genom retro- futuristiska anaglyfa glasögon, Eric Chans abstrakta former styrs av meteorologiska fenomen som inte kan iakttas med blotta ögat, Nichola Feldman-Kiss presenterar en perfekt kroppsscanning som omärkligt roterar och slutligen förkroppsligar Göllner idén om slumpen genom att abstrahera våra vidskepelser. Trots skillnader i innehåll hålls verken samman som stjärnorna på himlen – ett fäste framtida kreativa uttryck.

KistaKategori: Kista, Saker att göra & se, Ärvinge

3 kommentarer till “KistaKonst ikväll – vad väljer du?”

 1. bo:

  Hej Kista Chic
  Kul att du skrev om våran öppna workshop i i Husby
  Resultatet blev riktigt bra, många var med och målade. Huset stod som en lykta mitt i Husby centrum och fylldes av bilder, alla var fantastiska. Vi lägger snart upp bilder och filmer av resultatet på våra hemsidor.
  kolla in.

 2. LANJA - www.lanjas.blogg.se:

  hur får man en sån där ”gilla på facebook” ruta?

  mvh

 3. KistaChic:

  Lanja: Kolla här: http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box

Kommentera