NyÖppen MatKanon

måndag 31 maj 2010 kl 22:51

Jag har helt glömt av gamla Matöppet, har inte varit där på länge nu. Och jag har därför ingen aning om hur länge sedan det är de bytte namn till Matkanonen.
Matkanonen
Men namnbytet gjorde mig nyfiken och häromdagen gick jag in för att kolla läget. Men förvänta er inga stordåd.; Bortsett från en ny kyl längst in vid ost- och charkvarorna så är det precis som tidigare – en lite halvsunkig känsla…

Synd, för jag tyckte om att ha den affären som favoritaffär – men det var förstås några år sedan.

Andra bloggar om: ,
KistaKategori: Kista, Mat i olika former, Shopping

5 kommentarer till “NyÖppen MatKanon”

 1. Cissi:

  Det är fortfarande en favorit! Så länge personalen är densamma är jag nöjd =) Tänker dock fortsätta att kalla affären för ”Öppet” en stund till.

 2. martin121:

  Ahh… där har man handlat sina matkassar genom åren.

  Försöker minnas känslan av att gå runt i butiken, men det som nu ligger kvar starkast från kista-tiden var nog när jag var därinne under ett rån mot kassan. Två killar med automatvapen (äkta, vet ej?) som klippte kassorna när vi stod där bredvid, aj aj. Det var under en intensiv vår (kan det varit 2004..?) där massor liknande hände i orten.

  Just förresten, billig köttfärs hade dom :)

 3. Zark:

  Jag har också varit där under ett rån, men jag stod inte vid kassorna utan längre in i butiken när jag plötsligt hörde ett skrik från kassorna. Jag tror att rånaren hade kniv vid det tillfället. Strax efter det så bytte dom till säkerhetskassor.

  Deras bakverk (baklava och liknande) strax innanför dörren, som man betalar viktpris för, är intressant att prova sig runt bland.

 4. Mathias Hellsten:

  Kul att se vad som händer sedan jag flyttade ifrån Kista, där jag bott i stort sett så länge det har funnits. ;) Skrev i Järvajournalen för några år sedan innan jag flyttade.

  Nåväl, förr i världen, när jag var liten, så låg Vivo där. Jag minns att Vivo var mysigt när det var varmt ute, för där var det alltid svalt. Och så hade de leksaker.

 5. El_Grande:

  Jag tycker att dem själva är rånare och banditer och detta genom att sälja utdaterat och gammal mat. Jag har inte handlat så mycket in i affären men rätt så ofta har köpt delikatess hos iraniern som har hyrt in sig där och i minst 3 gånger fått dåliga (jätte gamla) tulumba. Häromdagen köpte jag ett kilo för 110 kr. och hela paketet var ruttet. När jag kom dit dagen efter för att göra reklamation expediten en ytterst dum individ vägrade att ta tillbaka varorna och försökte visa en aggressiv hållning genom att tillkalla sina kumpaner för att göra upp med våld. Det här kommer att kosta dem dyrt naturligtvis för att jag tänker sätta press på myndigheterna så att de ingriper mot sådana verksamhet. Man har inte rätt att lura folk på pengar genom att sälja rutten mat. De borde ju sitta i fängelse för ett sådant brott mot lagen!

Kommentera