Digital Art Center

torsdag 6 maj 2010 kl 17:41

Slut på hemligheter!
Igår var jag på nya Digital Art Center i Ärvinge och klättrade på väggen!

Det är inte helt lätt att beskriva vad Digital Art Center egentligen är, för man kan göra det på så många olika sätt men det handlar i grunden om både om teknik och om att knyta ihop människor. Det är ett pilotprojekt, så mycket kommer nog dessutom att förändras på vägen. Men för mig har det framförallt varit en massa roliga möten, både mellan människor och mellan teknik, lek och … tja, mer människor. Och så har jag som sagt fått klättra på väggen. Igår försökte jag även blanda en drink med hjälp av tankekraft (den blev inte god), spelat datorspel enbart med hjälp av fötterna, ritat på väggen och suttit i sköna stolar och spanat på små filmer skapade av ungdomar i området.

Åke flyger
Här testar Åke ”spelstolen” med en flygsimulator.
Fallande man Legomusik
Man kunde bland annat även titta på Fallande män (det är ok, man behöver inte förstå allt på DAC – jag gör det INTE) eller skapa musik med hjälp av lego.

Tanken är att DAC ska vara öppet för alla, men jag är osäker på om de har några fasta öppettider för allmänheten ännu. Stället ligger hur som helst på Kronborgsgränd, precis efter Ärvinge Torg och om ni får möjlighet ska ni spana in det.

Det känns lite som att bo granne med en miniversion av ett futuristiskt Tom Tit!

KistaKategori: Kista, Saker att göra & se, Ärvinge

Kommentera