En KistaMorgon t/r till Söder

torsdag 25 mars 2010 kl 15:17

Om man frågar SLs reseplanerare om vägen från Ärvinge till Södermalm, Rosenlund för att vara mer exakt, får man flera olika resultat. Buss till Helenelund, pendeltåg till Södra station eller bara t-bana till Mariatorget, i flera olika varianter. Uppskattad resetid: ~30 minuter.

Så imorse testade jag vägen: Buss 523 till Helenelund, byte till pendeltåg, gå av vid Södra station.
Busstation på Kistavägen
Bemöda er inte. Det tog 55 minuter innan jag var framme på min slutdestination. Dessutom kostade det mig tre stämplar på SL-remsan och inte de vanliga två som det kostar om man tar t-banan.

Chai LatteVägen hem gick mycket fortare, ett alternativ som reseplanerare inte ens föreslår: Buss 4 och byte vid Fridhemsplan. Det alternativet kommer jag hålla mig till framöver.

Väl tillbaka i Kista igen hann jag med en Chai Latte i väntan på att butikerna skulle öppna (ja, jag var extremt morgontidig idag).

Trasiga ShaiNoterade sen lojt att ännu ett apotek är på väg att öppna (Röda Rutans gamla lokaler) och undrade om Sverige inte lider av lite apotekshysteri just nu.

Mindre loj reaktion blev det när jag såg att typ alla fönster krossats på favorithaket Kafé Shai. =/
Vad är det med folk egentligen???


Andra bloggar om: , , ,
KistaKategori: Blåa Linjen, Kista, Kista Galleria, Utanför Kista

4 kommentarer till “En KistaMorgon t/r till Söder”

 1. Pompom:

  Oj, har Röda Rutan stängt? Jag har funderat på vad som brukade ligga bakom den där fasaden som skvallrar om ombyggnad. De kunde väl helt enkelt inte leva ned till anrika föregångaren Tjuren Balthasars osannolika sunkstandard.

  Själv har jag nyligen börjat aw-hänga på Lorden i stället. Ännu närmare ingången! :-D

 2. KistaChic:

  AW-häng på Lorden, säger du?
  För att det är nära eller för att det är trevligt? Det är ju ett ställe som jag inte har testat…

 3. Pompom:

  Lorden är varken trevligt eller otrevligt. En vanlig pub som nog egentligen vill vara lite mer engelsk än vad den är. Ge den några år att bo in sig och skaffa mer personlighet så ska det nog ordna sig. Och maten är bra, de har gjort ett uppsving sedan de började samarbeta med AlDente intill.

  Det är helt enkelt sällskapet som gör stället och vi har alltid trevligt när vi är där.

 4. Majsan:

  PÅ SL säger reseupplysarna att man måste klicka in att man tar en paus vid Fridhemsplan – när man beskriver sin resplan alltså – för att datorn ska förstå att man vill byta till 4ans buss där. Men det är helt klart bästa alternativet.

Kommentera