Tåget stannar ej i Kista

lördag 20 februari 2010 kl 18:15

Husby stationIgår kväll stannade inte tunnelbanan vid Kista station, “på grund av rådande väderförhållande”. Men dock bara för oss som åkte från stan mot Akalla. Så därför hittade jag mig själv igår på Husbys t-banenstation för att därifrån ta tåget tillbaka in mot city för att kunna gå av i Kista.

Nu har jag inte åkt t-banan särskilt ofta sista veckorna – har det varit ett återkommande problem med halka och is på bara ena sidan av stationen?

Och kolla bilden förresten – röda trafikinformationsskyltar! Mitt minne har bara sett gula färg på skyltarna tidigare… Är Husby ett undantag eller är de röda på fler stationer?

KistaKategori: Blåa Linjen, Kista, Väder & vind

8 kommentarer till “Tåget stannar ej i Kista”

 1. Magnus:

  Var bara igår… åkte in till stan på e.m., då stannade tågen i båda riktningarna, men vid hemfärd till Kista senare så fick man åka till Husby och sen åka tillbaka… märkte ingen skillnad i vädret igår mot andra dagar i vinter. Igår skyllde man på halka, i detta nu är det samma sak enligt sl.se, och då är det “tekniskt fel på banan”… en gissning är problem med strömskenan, på andra håll i sthlm där t-banan går ovan jord är den uppvärmd så snön smälter undan, men inte mellan Hallonbergen och Kista.

 2. Rasmus:

  Samma problem även ikväll, jag tror Magnus kan ha rätt, men kan annars ha med att det är lätt uppförsbacke mot Husby.

  Jag vet att det är anledningen till att tvärbanan ikväll inte stannade på Stora Essingen i riktning mot Alvik, den kom helt enkelt inte upp för backen om den startar från stillastående pga halkan.

 3. uffe:

  Varför inte åka till Rinkeby och gå över Järvafältet ner till Kista istället? 15 min promenad ner till Ärvinge.

 4. KistaChic:

  Uffe: Ja, det är en idé som fungerar alldeles utmärkt vår, sommar och höst… =)
  Men låt mig citera mig själv (http://www.kistachic.se/2010/01/31/kistachic-haller-sig-mest-inomhus/): KistaChic är inte riktigt vän av snö (eller kyla för den delen heller. Och frågan är om det ens var möjligt att gå den vägen, förmodligen inte den första vägen som plogas.

 5. Simon:

  Var med om det också. Tänkte på möjliga problem redan i fredags morse på väg till stan. Det fyker ju rätt bra mot spåret mot Akalla så antar att det kan bli problem på just det spåret.

 6. uffe:

  Vägen upp till Rinkeby och övriga vägar på Järvafältet är bland de bäst plogade i området, oftast mkt bättre än i Kista. Förvånar mig inte om bonden tar den vägen till/från Kista för att ploga där. Tex inga problem i fredags kväll då tågen inte stannade i Kista

 7. Rudolf:

  Kistachic en maktfaktor !
  http://www.inflytande.se/blog/edren.se+KistaChic

  Endast 17% av svenska bloggar är mer inflytelserika.

 8. Mark:

  Ang. röda skyltar så är det den äldre versionen av informationsskyltarna. Dom finns på vissa, antagligen lite mer nerprioriterade, stationer.

Kommentera