Ett kafé mindre när man vänder ryggen till

tisdag 9 februari 2010 kl 13:06

Det är alltid så när jag vänder bort blicken från Kista en längre period – förändringar känns så mycket större och plötsliga. Som till exempel att ett helt kafé har hunnit både stänga och bli helt bortstädat från Kista Galleria.
Kaféet är borta
Café Momo var en av de första fik jag skrev om när jag flyttade hit för fem år sedan och nu finns inte ett spår kvar av stället. Inte verkar det vara ombyggnad på gång heller, undrar om gallerialedningen har något annat på gång eller om det ska få vara en öppen yta…

Nu syns istället bara stjärntecken i golvet, men de lär väl bli bortstädade snart precis som de blivit på andra ställen i köpcentret. Utanför foodcourt fanns det till exempel tidigare stjärntecken i golvet som togs bort för några år sedan – synd tycker jag.

Andra bloggar om: , ,
KistaKategori: Kista, Kista Galleria

18 kommentarer till “Ett kafé mindre när man vänder ryggen till”

 1. Zark:

  Konstigt att det kaféet försvann med tanke på att det var bra läge och där var alltid folk som fikade där?

 2. Pompom:

  Du behövde inte vara borta särskilt länge. Det var helt tomt på två dagar från det att de serverade sista espresson. Det satt bara en lapp där om att Kista Galleria förnyar, som det brukar göra.

  Min konspirationsteori är att det är Complé som använt maffiametoder, de jobbar ju på kafémonopol i Gallerian: Kondiset och Tagå är deras grejer och jag har för mig att Leaf borta i nya delen också är det.

  Synd, hur som helst. De lyckades verkligen med att göra stället personligt trots att det låg mitt i ruschstråket på ett köpcenter.

 3. Staffan Svärd:

  Före Café Momo var här nedgången till Kista Bio med tre salonger. Ja, nog försvann caféet snabbt, kände mig helt överrumplad.
  Cafe Complé levererar åtminstone bakverken till det nya cafét en trappa upp vid Kids world. Så visst är dom duktiga entreprenörer.

 4. Birdseed:

  Det är faktiskt två som försvunnit! Tasty House hade ju tidigare både västerländska kakor (trista) och libanesiska (som kontrast asgoda, Knafan och Mamoulen regerade, bland annat) som man kunde käka utanför bion. Allt det är bortstädat, nu är det bara godis, nötter och ett litet ynkligt hörn baklawa, samt inget kaffe.

 5. Ingelöf (Ninne):

  Jag som pendlar till Kista varje dag kan rapportera att Kahls istället har öppet tidigare, när jag går förbi vid 8 sitter det nu för tiden folk vid deras små bord och dricker en kaffe.. :-)

 6. Andreas:

  Synd på Café Momo, dom hade så goda och prisvärda meze tallrikar!

  Staffan: Kista 1-2-3 var man på ofta som liten pojk. Man kunde sitta ensam i hela salongen en fredagkväll.

 7. Mathias LK:

  Trots utbyggnaden känns det som att gallerian blivit fattigare på café-fronten. Men Max falafelburgare är ett plus i snabbmatsutbudet.

 8. Jan Adolfsson:

  Kul att läsa om engagemanget kring Café Momo. Kista Galleria förändras och förnyas kontinuerligt. Under sommaren kommer den del av Kistagången där Café Momo tidigare låg att genomgå en betydande ombyggnad. Slutresultatat är tyvärr inte officiellt ännu, det kommer dock inte att bli ett nytt café.

  Jan Adolfsson
  Gallerialedare, Kista Galleria

 9. Patrick Lönnberg:

  För nostalgikerna kan jag erbjuda en bild på caféet på
  http://www.pbase.com/image/123382702

 10. Staffan Svärd:

  Noterade i går, 17 april, att platsen för vårt Momo nu är dolt av ett plank med imponeraande dimensioner. Överraskad som jag blev såg jag ingen information om vad som kommer…

 11. Pompom:

  På planket är det reklam för de nya bostadshusen. I värsta fall blir det nån sorts säljkontor med info om lägenheterna där. Det vore monumentalt trist.

 12. KistaChic:

  Jag tänkte samma sak tidigare idag. =/ Fast några veckor sedan hade ett annat byggbolag enklare montrar på samma plats, varför bygga något mer avancerat än så?

 13. KistaChic:

  Attans, det var visst så ändå. =/
  Hittade följande på twitter: ”I Kistagången är det idag premiär i för AB Borätts utställning och försäljning av lägenheterna i Kista Torn.”
  från twitter.com/KistaGalleria

 14. Pompom:

  Nu har jag sett det. Gud så ospännande det blev.

  Jag räknar med att Jan Adolfssons ”under sommaren” inte har inträffat än, och att den här klossen får ligga där i väntan på att man kan bygga något mer intressant när det inte är lika mycket rusningstrafik i gången.

  Då blir det spännande igen! :-)

 15. hejhej:

  cafe momo öppnades upp i jakobsbergs centrum strax efter det stängde i kista, vet inte om det har ngt samband men de har tagit med sig de snygga lamporna i alla fall

 16. Pompom:

  Nu händer det nåt annat där! Det är plank igen och låter om kvällarna.

  Men nyss gick jag förbi när det var öppet och precis som du förutspådde håller de på att ersätta stjärntecknen med vanligt grått golv.

  Det innebär förstås att det fortfarande finns möjlighet till något som är intressant på riktigt ovanpå de före detta stjärntecknen.

 17. Pompom:

  ”Slutresultatat är tyvärr inte officiellt ännu, det kommer dock inte att bli ett nytt café.”

  Nix pix, det ska gudarna veta. Just nu står det ingenting där. Inte en byggpryl. Inte en pinal. Inget annat än ett stort golv. Jan, vilken sommar var det du pratade om?

 18. KistaChic:

  Pompom: Det blev ju mer butiksyta! ;) Och faktiskt ett litet nytt kafé inklämt mellan butikerna i det hörnet. Överlag flera nya kaféer sista tiden. Nu har jag ju anledning att fika oftare – så jag kan testfika dem. =)

Kommentera