Fest på Ärvinge Gård

lördag 8 augusti 2009 kl 19:04

Ärvinge gård - infoIgår var jag och en kompis inbjuden på dubbel födelsedagsfest i Ärvinge Gård, och nyfiken som jag är spanade jag förstås runt lite extra i huset som jag under 4½ år bara har cyklat förbi.

Det är betydligt större inomhus än det ser ut att vara. På bottenplan finns ett kök, en tv-rum med två soffor, ett litet serveringsrum samt ett större rum som igår var dukat med långbord för 30+ personer. En trappa upp fanns en liten toa samt tre låsta (och väldigt lockande) dörrar.

Inne i serveringsrummet hittade jag ett odaterat flygfoto som måste varit från när man precis började bygga i Kista. Gallerian/Kista Centrum är ju knappt påbörjad och uppe till höger anar man att Ärvinge gård då bestod av betydligt fler hus än det gör idag.
Tavla från Ärvinge gård
Och sen måste jag bara visa er en bild på en av de två pallar som står i det stora rummet på bottenvåningen.
Brandsäkerhetsinformation på Ärvinge gård
Som sagt, en väldigt rymlig lokal att ha fest i, vi hade lätt kunnat vara dubbelt så många som vi var igår kväll. Och i eftermiddags fick jag även höra att de sista gästerna dessutom hade sovit kvar – ute på gräsmattan.

Själv tyckte jag det var bortskämt trevligt att ha så nära hem från en kul fest…

KistaKategori: Kista, Ärvinge

5 kommentarer till “Fest på Ärvinge Gård”

  1. Zark:

    Där var jag på kräftskiva för några år sedan. Trevligt att dom bevarat dom gamla gårdarna på fältet.

    Gårdar på Mellanjärvafältet:
    http://hem.bredband.net/lonpat/jarvagardar/arvinge.html

  2. Staffan Svärd:

    Ärvinge gård är ett trevligt ställe. Har varit på fest där några gånger under årens lopp. Föreningen som har den gården som möteslokal är att gratulera. Vi i de andra föreningarna måste ta större hänsyn då möteslokalerna ligger under lägenheter. Tyst 22. Ute 23. De ni.

  3. dea:

    Ärvinge gård är bra. Bor själv i den föreningen som har den.
    Det är en gammal bondgård så då fanns det nog mer hus

  4. Shirin:

    Hej
    Jag kan inte hitta adressen till Ärvinge gård i kista. Kan ni vara snäll och hjälp mig med detta. Det är intressant att se nya lokaler men tyvärr det är inte lätt att hitta alla gånger rätta adressen.
    Mvh
    Shirin

  5. KistaChic:

    Hej Shirin.

    Sök på Ringstedsgatan 12.

Kommentera