Hundkollo a la Kista

onsdag 15 juli 2009 kl 22:42

Oj, kolla änder!Under de senaste dagarna har två chihuahuor varit på hundkollo hemma hos KistaStudenten i Kista medan deras husse och matte åkte på semester. Och på sista kollokvällen följde jag med på kvällspromenad.

Första stoppet blev vid Igelbäcken där vi hälsade på änderna, men änderna var rätt tråkiga och brydde sig inte alls om två små(!) hundar som stod och stirrade på dem.

Borta vid skateparken var det desto roligare; en stor (men inte särskilt djup) pool med badande barn som nyfiket tittade och även försiktigt klappade på kollohundarna. Även om de sa att vattnet inte var kallt så valde vi att bara stå bredvid och nosa försiktigt.

Det gungarSedan blev det kort vilopaus i en gunga medan både vuxna och barn badade, spelade fotboll, ”skejtade” eller bara njöt av sommarvädret runtom oss.

Därefter passade vi på att besöka det nedgrävda barnet innan vi gick vidare hem till StudentLyan.

En skön sommarkväll i Kista – inte så illa, va?

Varför är du nedgrävd?

KistaKategori: Järvafältet, Kista, Saker att göra & se

6 kommentarer till “Hundkollo a la Kista”

 1. Staffan Svärd:

  Dags för en gemensam insats med jord och blommor till barnets täcke på Igelbäcksskolan. Mina barn hade ett blomstrande täcke på 80-talet. Planering? Nån kväll nästa vecka?

 2. KistaStudenten:

  Jättefina bilder! Vilken härlig sommarkväll det var! =) Jag saknar mitt hundsällskap… kanske skulle man sätta upp en lapp om kolloplatser i centrum o utlova gratis inkvartering i studentlya… :P

 3. Pompom:

  När bebisen var ny (skapelsen hette ”Bebben” för oss som gick på Igelbäcksskolan) hade den mycket riktigt ett blomstrande lapptäcke. Oorange var en av de vanligaste färgerna. Nu har du rätt i att den faktiskt mest ser nedgrävd ut. Ett tråkigt öde, men jag antar att man får skylla sig själv om man vägrar att växa upp.

  Kanske kan man anlägga mossa och färgglatt ogräs där, så att man får ett täcke som sköter sig självt?

 4. KistaChic:

  Staffan: Tanken har slagit mig, men det ser rätt svårgrävt ur där.

  Hur många skulle hänga med på en omplanering?

  KistaStudenten: Akta dig, nu när du skrivit det här kanske det finns hundägare som nappar på erbjudandet. ;)

 5. Patrick Lönnberg:

  Nicke Roséns ”Liten betraktare under blommigt täcke” är ett märkligt, något makabert konstverk.
  Konstnären har berättat för mig att det är inspirerat av ett barndomsminne av Buddhastatyer i Thailand.
  Barnet ser lite övergivet på grässlänten vid Igelbäckens skola, men – enligt konstnären – tycks det le när barnen leker och klänger på det.
  Blommorna överlevde aldrig barnens ”härjningståg” och ersattes därför med ett stenparti.

 6. Staffan Svärd:

  Vår lilla betraktare borde ha ett täcke som är mindre slitet än dagens slitna. Att ge ett blommigt täcke borde vara möjligt. Klart att våra skolbarn sliter ut mycket på skolgården.
  Konstnären har kanske idéer om det hela. Men jag ska gå och kolla det lilla barnet snarast. Så kanske en liten uppfräschning kommer att ske…

Kommentera