Magasin Kista – en ny lokaltidning

onsdag 15 april 2009 kl 15:29

Magasin KistaMorgontidningar, reklamtidningar, gratistidningar; Senaste tiden har det passerat mycket tidningspapper genom mitt brevfack vidare in i lägenheten och jag har inte orkat bry mig om dem.

Så när jag nu äntligen kom mig för att sortera bort alla tidningar för att bära ut dem till pappersåtervinningen kikade plötsligt nya Magasin Kista fram.

Premiärnumret hade det reklamtydliga temat bilar som personligen inte intresserar mig så jättemycket. Dock tycker jag att tidningen innehöll en helt ok dos av kistakänsla med betydligt mer positiv attityd än den äldre konkurrenten och jag hoppas det växer till sig ännu mer till framtida nummer. Ett förslag är att låta krönikorna få mer lokal anknytning – nu verkar de mest agera gemensam och tråkig utfyllnad i en serieproduktion av flera lokaltidningar.

KistaKategori: Artiklar & notiser, Kista, Saker att göra & se

6 kommentarer till “Magasin Kista – en ny lokaltidning”

 1. Henric:

  Vad kul! Jag har tyvärr inte fått den, men de kanske inte tror att studenterna är intresserade av lokaltidningar… Såg att den fanns som pdf på deras hemsida, så det får bli lite Kistaläsning nu! :)

 2. KistaChic:

  Andra numret har hittat till min brevlåda nu. Den kändes lite tamare och lite mindre sammanhållen än första numret. Och krönikan denna gång var helt utan poäng.

 3. Heidi:

  Jag tycker du borde skriva krönikan!

 4. Jill:

  Hej!
  Jag jobbar som grafisk formgivare (bland annat) på Magasin Kista. Roligt att du tog dig tid att läsa lite i den innan den hamnade i pappersinsamlingen :)
  Alltid bra att få feedback. Vårt mål är att få tidningen mer lokal, även krönikor etc. Vi är alltid intresserade av vad folk har att säga. Om du känner att du har något du vill berätta om etc mejla oss gärna så kanske du hamnar i tidningen ;)

  Ps. Meningen är att samtliga hushåll i kommunen ska få tidningen så Henric, hör gärna av dig till oss om du inte skulle få den i fortsättningen!

  Trevlig kväll!

  Mvh/Jill

 5. Zark:

  Magasin Kista har jag inte fått men idag dök plötsligt Lokaltidningen ”Mitt i Kista” upp i min brevlåda. Det var nog första numret i år.

  Kanske är det så att jag inte får Magasin Kista eftersom jag har en antireklam-lapp på brevinkastet?

 6. Rasmus:

  Inte heller jag får tidningen, och även jag misstänker att det har med ”Ej reklam”-skylten att göra.

Kommentera