Lunchäventyr hos Enea

måndag 17 november 2008 kl 11:48

För ett par veckor sedan hade jag semester och då passade jag på att göra något annorlunda; Jag promenderade över till andra sidan, d.v.s. företagsområdet i Kista, och åt lunch med en gammal KistaKompis.
Lunch på HK, hos Enea, i Kista
Eftersom han bättre än jag känner till resturangutbudet i företagsområdet fick han välja ställe. Vi var båda överens om att undvika foodcourt i gallerian och hamnade istället på Eneas lunchrestaurang ”HK” – Ett litet och skrammligt ställe men med mycket god mat. Kalvköttet var ovanligt mört för att vara på ett lunchhak och alla råvaror kändes väldiga fräscha. Speciellt kär blev jag i den lilla gröna salladen som bland annat innehöll avokado och bulgur.

Bara det faktum att KistaKompisen själv jobbar i andra änden av företagsområdet mot var Enea ligger borde vara tecken på att maten och restaurangen är bra. ”Rykten sprider sig.”

Andra bloggar om: , , ,
KistaKategori: Kista, Mat i olika former

8 kommentarer till “Lunchäventyr hos Enea”

 1. anna lundin:

  Hej
  Upptäckte din blogg för nån vecka sen och ägnade en halv eftermiddag åt att läsa ”hela dagboken”. Det var jättekul! Så som du skriver går jag (och säkert många andra) och funderar här i Kista. Vad gör dom? Vad ska det bli? Varför? …och så försvarar vi vår hembygd och svär ve och förbannelse om nåt händer just när vi har besök från ”någonannanstans”. Fortsätt att skriva om Kista med omnejd! Jag har tipsat flera om din blogg!
  Mvh Anna

 2. Johan:

  Apropå ”Vad gör dom? Vad ska det bli? Varför?”; någon som har en aning om vad i hela friden de byggt/bygger på vänstersidan innanför spärrarna vid den södra t-banehallen? Längs samma vägg som de nya SL Access-terminalerna.

  En jättekort vägg, en lite längre vägg, en sned metallrullgardin monterad åt fel håll samt några elkontakter… Jag kan för allt i världen inte föreställa mig vad man kan göra av något sådant. Vad skall elen utnyttjas till? Kommer det resenärerna till godo? Vad är så exklusivt att det enbart är tillgängligt för betalande resenärer? Det är ett mysterium!

 3. KistaChic:

  Johan: Jag gissar på kaffehak!

 4. Johan:

  Men det blir ju så litet! Och på insidan av spärrarna…

 5. Igelbäcken:

  Nu har jag också testat HK Restaurangen och jag håller med, gott var det! Bästa lunchen jag ätit i Kista. Men det är inte stället att gå till om man vill ha stora portioner.
  80-90kr kostar det.

 6. obligatoriskt:

  HK har inget med Enea att göra. Råkar bara ha samma hyresvärd. Maten är bra men oftast knepig, dyr och kommer i små portioner. Påfallande ofta finns kyckling i de mest ovanliga konstellationer på menyn ( billig råvara ).
  Jobbar själv på Enea men äter aldrig på HK pga att dom aldrig har ”riktig” mat som man blir mätt på. Knepigt att man måste käka sig mätt på deras bröd.

 7. uffe:

  Hmm, efter ägarbytet i vintras/våras? (namnet är kvar) har de på gränsen till för stora portioner tycker jag. Gamla ägaren (huserar nu i gamla Street-Kista mittemot Kistamässan) var snäppet bättre (5 av 5) men de nya är fortfarande värda en 4′a. Och en fräsch salladsbuffe där du komponerar själv har de.

 8. Mats:

  Sallads buffen o maten är fortfarande bland de bättre i hela kista..

Kommentera