Leva i Kista = Arbeta i Kista?

torsdag 18 september 2008 kl 16:09

Företaget jag arbetar på håller på att leta efter nya lokaler och standardkommentaren till mig på kontoret har länge varit att ”du KistaChic vill väl gärna att vi flyttar till Kista”. Varken Solnaborna, Täbybon, Västerhaningebon, Uppsalabo eller Ekeröbon har fått den kommentaren och även privat är det många jag träffar som frågar om jag jobbar i Kista också eftersom jag bor där.

Jag fick just den frågan senast idag från mäklarfirman* som förmedlade min lägenheten. Är det en outtalad regel att man måste jobba i Kista för att bo här?

* De ringde bara för att kolla om jag fortfarande trivs samt för att berätta att de alltid finns tillgängliga om jag eller mina grannar har frågor om bostäder, försäljningar etc och att de har några familjer som önskar köpa bostad i mitt område. Inte ett samtal jag förväntade mig 3½ år efter köpet.

KistaKategori: Hem & bostad, Kista, Utanför Kista, Ärvinge

6 kommentarer till “Leva i Kista = Arbeta i Kista?”

  1. Aleks:

    Anledningen till att folk frågar är att det är så otroligt många arbetsplatser i Kista med tanke på storleken. Inte bara det, det finns några otroligt viktiga arbetsplatser i Kista då många huvudkontor finns där. Det är inte lätt att hitta motsvarande område runt om i Sverige som sysselsätter (anställer) så mycket folk.

    Men det skulle inte alltid gå att jobba i Kista, om man är en liten entreprenör t.ex. Man hittar inga små lokaler!

    Du får gärna hyra lokal på 300-500 kvm, men om du är ute efter 50 kvms lokal så är det riktigt illa :(

  2. Gustav Svärd:

    Nja, handlar väl mer om att Kista ligger på Järvafältet – kommunens fattigaste SDN är vi. Södra/Norra Järva ser ut som ghetto (och är det med svenska mått), Kista är ett tydligt snäpp upp men bara att vi omges av betongrätblock, skog och motorvägar gör att bilden många som inte är i bostadsområdet mycket är att det inte är någonstans man vill bo UTOM om man jobbar här.

    Säger inte att Kista (eller ens resten av Järva) e så hemska, men det är bilden många ”utomsocknes” har.

  3. Zark:

    Jag både bor och jobbar i Kista. Det är underbart med bara 10 minuters promenad till jobbet :-)
    Nackdelen är att jag ibland hänger kvar lite för länge på jobbet eftersom jag inte har några bussar eller liknande att passa.

    Aleks: Små lokaler är helt klart ett problem att få tag i Kista. Dessutom är priserna hiskeliga även om det finns tomma lokaler runt om i Kista. Vill man ha tag i mindre lokaler så går det på t.ex. Electrum och Kista Entré som båda har företagshotell, men då blir priserna ännu värre.

  4. behrang:

    Svärd: Ditt resonemang är så laddat med fördomar att jag får rysningar av obehag av att läsa inlägget.
    Utomsocknes? Kom in i matchen.
    Nu ser jag att du är med i det där nätverket som inte respekterar människors åsikter och önskningar om hur de vill leva, om det inte harmoniserar med era åsikter och önskningar. Det diskvalificerar egentligen dig från vidare diskussion, men jag ska ändå säga att jag är ganska säker på att de flesta som frågar om KistaChic vill att företaget ska flytta till Kista gör det för att det skulle vara en naturlig flytt för ett
    sådant företag som hon arbetar på.
    Vilket vansinnigt baklängesresonemang. Om det var så att man bara ville bo i Kista för att man jobbade här – varför flyttade KistaChic hit? För att hon hoppades att företaget en dag skulle flytta efter?
    Nej, Kista och resten av området är inte hemskt, utan mestadels underbart. Förhoppningsvis får vi som har valt att bo här även i framtiden fortsätta njuta av lekar med våra barn, sköna promenader och träningspass på det lilla stråk av Järvafältet som är kvar, samtidigt med närheten till innerstaden, för att nämna en anledning till att bo här.
    Förresten, finns det någon här som är intresserad av att starta ett nätverk för ruralisering? Vårt mål är att riva hus där det är för tätbebyggt och smälla upp skog.

  5. Gustav Svärd:

    Fördommar? JApp. Om de som inte bor/bott här eller varit här ett antal gånger. Kista klumpas i regel ihop med resten av Järva och alltihop demoniseras i media och därmed i hur många ser på vårat område. Detta har jag stött på många gånger i kontakt med folk som inte bor eller arbetar här. Några har t.o.m varit lite rädda för att komma till Gallerian eftersom den ligger i ”ghettot”.

    Ja, jag är en av grundarna av Yimby. Vi står inte alls för det du säger att vi står för. Som vanligt så hittar en som inte håller med oss på saker om oss… tröttsamt och visar på ovilja att föra en civiliserad debatt. Vi respekterar folks åsikter och vill även visa att det finns många som GILLAR att det byggs/ändras i stan/förorten. Som inte automatiskt anser att det är kulturhistoriska värden av riksintresse som förstörs när man tilläggsisolerar miljonprogramshus eller bygger en pendeltågsstation under Odenplan. Vi står för en balanserad debatt med argument som funkar, istället för ”dom vill döda oss med bullret från tvärbanan” (vilket använts som argument mot tvärbanan genom Solna – av en som bor ett stenkast från Frösundaleden…). Gå gärna in på vår hemsida och läs vad vi faktiskt tycker. Sluta hitta på om oss.

  6. KistaChic:

    Idag ringde samma mäklarfirma till mig igen (dock en ny person) för att fråga precis samma sak; Om jag bor kvar, trivs eller undrar något om mitt boende.

    Undrar om de har någon kund som desperat vill köpa en bostad i mina kvarter.

Kommentera