Oreda i Kista Galleria; Ingen hittar butikerna längre.

fredag 8 augusti 2008 kl 0:15

Med en paketavi i handen märkt ”Hämtas på ICA Supermarket” stegade jag tidigare idag fram till den elektroniska infoskylten för att ta ut riktmärke på nya lokalen även om jag hade mina aningar redan.

Framför mig stod en kvinna som såg väldigt förvirrad ut och försökte tyda informationen på tavla. Jag frågade vad hon letade efter och förklarade sedan vägen till Hemtex nya lokal uppe bredvid biografen.
- Tack så mycket, sa hon och sken lyckligt upp samtidigt som hon undrade om jag jobbade extra där ibland.

Och så var det min tur att rådfråga skärmen. Efter ha klicka på info om ICA möttes jag av följande:
Vi har stäng för ombyggnad. Öppnar upp i nya lokaler på plan 2 den 24 juli.
Det känns lite som att leka ”Finn två fel”: Förutom datumet kan man ju fråga sig hur man ska tolka ”plan 2″ när ICA numera ligger en trappa ner från själva galleriaplanet.

KistaKategori: Kista, Kista Galleria

9 kommentarer till “Oreda i Kista Galleria; Ingen hittar butikerna längre.”

  1. Aleks:

    Då kan jag upplysa dig (och andra) att det finns plan 0 (garaget längst nere), Plan 1 (garaget med ingång från Kista Science Tower) och plan 2 dvs den våning med garaget som ICA ligger på nu. :)
    Tre st. garageplan finns det.

    Markplan är definierat som Plan 3.

    Det som är ett mysterium för mig är att det saknas Plan 4, medans Clas Ohlsson och biografen ligger tryggt på Plan 5.

    Informationen är däremot helt fel eftersom det finns många som inte klarar av att uppdatera såna komplicerade saker som informationstavlor.

    Idag ringde jag till en person på en myndighet och fick automatiskt svar ”Tack för samtalet” och sedan avslutades samtalet. Via växeln fick jag reda på att det verkar vara en person känd för att inte kunna hantera telefonen.

    Så man skall inte klaga på att ”amerikanerna är dumma i huv’et”. Det verkar finnas ”stjärnor” även i det här landet :)

  2. Ninnibeth:

    Plan 4, är inte det övervåningarna på Lindex, Kapp Ahl, H&M och MQ? Eller f’resten, dom ligger väl på samma höjd som SF & Co… Hmmm…

  3. KistaChic:

    Ja, precis! Visst kan garageplanen räknas som 0, 1 och 2 men det är dels inte logiskt utifrån shoppingperspektiv, dels inte direkt tydligt att de gör det.

    Ska vi lägga en efterlysning på vad som hänt med plan 4?

  4. Gustav Svärd:

    Om jag minns rätt är plan 4 mellannivån mellan butiksplan och kontoren ovanpå längs Kistagången? Alltså, tar man trappan up till t.ex. vårdcentral eller folktandvården så är det två varv runt spiraltrappan för att komma till dom (så är min minnesbild iaf).

    Själv tycker jag hela grejjen är knasig. Huvudentrén borde väl räknas som 0? så garagen borde vara -1, -2 och -3.

  5. Rossi:

    Nya ICA är 1000x bättre en Coop ;-)

  6. ulen:

    Nja, även om nya ICA är bättre än förr så vill jag inte såga COOP. Jämför tex hur mycket ekologiskt de har. På ICA får du leta…

  7. Aleks:

    Annars kan man springa ner till Järvafältet och få i sig hur mycket ”ekologiskt” man vill.

    Hellre det än Coops där det bara står ”ekologiskt”. :)

  8. Pompom:

    Typografiskt insnöad som jag är trodde jag att hela indignationen berodde på de lätt avklippta bokstäverna, och att själva budskapet inte hade något alls med det att göra. Inte förrän i dag förstod jag att det var precis tvärtom.

  9. Zark:

    Eftersom affärerna ligger på plan 3 och Clas Ohlsson på plan 5 så är antagligen plan 4 ett mellanplan som inte existerar på alla ställen inne i gallerian. Eventuellt finns plan 4 i student/hotell-delen.

Kommentera