När KistaBror går i flyttankar…

tisdag 6 maj 2008 kl 10:21

Min bror letar just nu väldigt aktivt efter en ny bostad, han går på lägenhetsvisningar hela tiden och nästan varje kväll får jag länkar till lediga lägenheter som han funderar på eller som bara är skrämmande exempel på hur han inte vill bo. Och det får mig förstås att fundera på vad jag själv skulle vilja ha om jag skulle flytta idag. Det finns ju så mycket att ta ställning till; planlösningar, priser, finns det parkeringsplats, är det en fin utsikt eller har grannarna mycket insyn, är det stambytt, nyrenoverat, parkett eller plastmatta, snygga väggfärger, renoveringsbehov och tusen andra smådetaljer.

Hela vintervåren har varit en massa spring fram och tillbaka för mig; jag har inte haft många kvällar hemma i bostaden och KistaLyan har mest varit ett övernattningsställe. Men nu har schemat precis börjat lugna ner sig, lyan har tinat upp efter vinterns kyla och min fina KistaHimmel är äntligen ljus om kvällarna. Visst kan man alltid önska sig några fler kvadratmetrar i vardagsrummet eller på balkongen men jag tror inte att jag får köpa loss enbart vardagsrummet från grannarna.

När vi häromkvällen rullade ut gräsmattan på balkongen och satt i kvällsskymmningen och rökte vattenpipa dök kärleken till hemmet upp igen. Kvällarna på balkongen är bara en av många saker som får mig att trivas i KistaLyan, och i Kista. Så medan min bror letar vidare stannar jag kvar där jag är.

KistaKategori: Hem & bostad, Kista, Utanför Kista

6 kommentarer till “När KistaBror går i flyttankar…”

  1. Anders Eldh:

    Var hittar man gräsmatta till balkongen?

  2. Torvald:

    Finns en ganska billig variant på Rusta också. Den kan rekommenderas.

  3. KistaChic:

    Jag tror att jag hittade min på Bauhaus i Barkarby. Säljs som ”metervara”.

  4. Anders Eldh:

    Tack för tipsen!

  5. Rudolf:

    Flytta ?

    Sakta i backarna.

    Goda grannar har inte sett någon officiell, vidimerad flyttanmsökan än,

    och förresten handlar det om förhandlingsrundor samt

    avslutande majoritetsomröstning.

    … mutter… nutidens ungdom

  6. KistaChic:

    Nä, men jag skrev ju det Rudolf; Jag ska inte flytta! Däremot försöker jag ju lobba folk till att flytta hit, bl.a. min bror.

Kommentera